کاخ سفید اعلام کرده که قرار است محمداشرف غنی، رئیسجمهور و عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحۀ ملی در پایان هفتۀ جاری، بیستوپنجم جون به آمریکا سفر کرده و با جو بایدن، رئیسجمهور این کشور دیدار کنند. با این حال، آگاهان سیاسی، سفر این دو مقام افغانستان را تشریفاتی میخوانند و میگویند که این سفر هیچ تأثیری بر وضعیت جاری کشور نخواهد داشت.
به باور آگاهان سیاسی، حکومت کنونی افغانستان و رهبران این حکومت مشروعیت خود را نزد مردم، کشورهای منطقه و متحدان بینالمللی از دست داده است.
جعفر مهدوی، آگاه سیاسی میگوید که دلیل این سفر تنها اصرارهای پیهم رئیسجمهور غنی میتواند باشد.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
آگاهان میافزایند، رهبران حکومت از آن جاییکه نتوانستهاند وضعیت جاری کشور را درست مدیریت کنند، اکنون توانایی استفاده از چنین موقعیت دیپلماتیک را هم نخواهند داشت.
باقر محسنی، دیگر آگاه سیاسی میگوید: «من فکر میکنم که اگر یک مدیریت کلان مبتنی بر واقعیتهای موجود و ظرفیتهای بومی شکل نگیرد، آقای عبدالله و غنی توان مدیریت کشور یا استفاده از موقعیتهای دیپلماتیک افغانستان و یا حمایتهای بینالمللی را استفاده نخواهد توانست.»
آگاهان میگویند که سیاست آمریکا در برابر افغانستان تغییر کرده و به طالبان اهمیت شبه دولت داده شده است؛ از اینرو سفرهای اینچنینی بیشتر از اعلام پشتیبانی ظاهری و روحیهبخشی نخواهد بود.
شورای عالی مصالحۀ ملی با تأیید انجام این سفر در پایان هفتۀ جاری میگوید که ادامۀ همکاریها و کمکهای آمریکا به افغانستان از محورهای گفتوگو و دیدار رهبران حکومت با رئیسجمهور آمریکا خواهد بود.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
فریدون خوزون، سخنگوی شورای عالی مصالحۀ ملی میگوید: «رئیس شورای عالی مصالحۀ ملی از سوی رئیسجمهور آمریکا برای یک سفر رسمی به واشنگتن دعوت شده. این دعوت پذیرفته شده و قرار است به تاریخ ۲۵ رئیس شورای عالی مصالحۀ ملی با مقامات آمریکایی با رئیسجمهور افغانستان در مورد همکاریهای دوجانبه، دوام کمکهای آمریکا به افغانستان و در پروسۀ صلح افغانستان صحبت و گفتوگو کنند.»
این سفر در حالی انجام میشود که پس از آغاز روند بیرونشدن سربازان خارجی از افغانستان، درگیری در کشور به گونۀ بیپیشینه افزایش یافته است و همهروزه شماری از ولسوالیها در ولایتهای مختلف یکی پی دیگرب بهدست طالبان میافتد.