مسئولان شرکت دولتی افغانتور، میگویند که در جریان نزدیک به دو سال گذشته، بیش از چهار هزار گردشگر خارجی از آبدههای تاریخی و منظرههای طبیعی افغانستان بازدید کرده اند.
محمدنبی بها، رییس این شرکت، امروز (سهشنبه، ۹ جوزا) به سلاموطندار گفت که هر هفته به ویژه در هفتههای اخیر، ۴۰ تا ۷۰ گردشگر از کشورهای گوناگون از بخشهای تاریخی افغانستان بازدید میکنند.
او، میافزاید: «برای سهولت گردشگران، تمدید ویزه ما ایجاد میکنیم و به خاطر امنیت شان، مکتوب میتیم و برای جاهای دیدنی رستورانت و در نورستان، یک گهوارهی هوایی ایجاد میکنیم.»
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
در همین حال، برخی آگاهان فرهنگی و باستانشناسان، میگویند؛ با این که افغانستان برای جذب گردشگران از موقعیت خوبی برخوردار است؛ اما رقم بازدیدکنندگان از آبدههای تاریخی این کشور اندک است.
تاجالدین تاشقین بهایی، استاد دانشگاه و آگاه فرهنگی، میگوید که اگر آن شمار جاذبههای گردشگری که در حال فروریزی قرار دارند، بازسازی شود، افغانستان از رهگذر فرهنگی و اقتصادی رشد خواهد کرد. او، اما در واکنش به آمار شرکت دولتی افغانتور، میگوید: «وقتی ما از جاذبههای توریستی صحبت میکنیم، باید سالانه حداقل چهار تا پنج میلیون نفر خارجی از جاهای تاریخی و طبیعی افغانستان دیدن کند.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
همین گونه، غلامحیدر کشکی، باستانشناس و آگاه فرهنگی، میگوید: «آبدات تاریخیای که در اثر عوامل طبیعی و جنگها تخریب شده، باید بازسازی شده و حفاظت و مراقبت شود، تا علاقهمندیهای خارجی زیاد شده و ساحات باستانی، زیادتر بازدیدکننده داشته باشد؛ مثلاً ولایت غزنی مرکز فرهنگی تمدن اسلام شد.»
این در حالی است که مسئولان شرکت دولتی افغانتور، به تازگی در دیدار با دو گردشگر بریتانیایی، از گردشگران خارجی خواسته اند که با خاطر آرام به افغانستان سفر کرده و از جاهای تاریخی و مناظر طبیعی آن دیدن کنند.