سومین نشست وزیران امور خارجۀ کشورهای همسایۀ افغانستان با پخش یک اعلامیۀ مشترک پایان یافته است. این نشست به روزهای چهارشنبه و پنج‌شنبۀ هفتۀ جاری با حضور وزیران امور خارجۀ ایران، چین، روسیه، پاکستان، اوزبیکستان، ترکمنستان و تاجیکستان و نماینده‌گان قطر و اندونیزیا در شهر تون‌شی چین برگزار شد.

شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین و آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در این نشست سخن‌رانی کردند. در اعلامیۀ مشترک پایانی این نشست آمده که دست‌یابی به آشتی ملی در افغانستان از طریق گفت‌وگو و ایجاد یک ساختار سیاسی گسترده و فراگیر، اتخاذ سیاست‌های معتدل و درست داخلی و خارجی و گسترش روابط دوستانه با سایر کشورها به‌ویژه همسایه‌گان این کشور، امکان‌پذیر است.

براساس اعلامیه، همسایه‌گان افغانستان از امارت اسلامی خواسته‌اند که گام‌های دوام‌دار و لازم را در زمینۀ تضمین حقوق زنان و آموزش کودکان بردارد. آنان نیز خواهان اقدامات بیش‌تر امارت اسلامی برای بهبود معیشت مردم، حفاظت از حقوق اساسی تمام مردم به‌شمول گروه‌های قومی، زنان و کودکان شده‌اند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

در اعلامیه بر تقویت ارتباط و گفت‌وگو با امارت اسلامی تأکید شده و هم‌چنان آمده است که همسایه‌گان افغانستان به استقلال، حاکمیت ملی، تمامیت ارضی و وحدت ملی این کشور احترام می‌گذارند و از مردم در تصمیم‌گیری مستقل برای آیندۀشان پشتی‌بانی می‌کنند.

همسایه‌گان افغانستان تأکید کرده‌اند کشورهایی که به‌طور عمده مسئول وضعیت کنونی افغانستان‌اند، باید تعهدات‌شان را دربارۀ بهبود اقتصادی و توسعۀ آیندۀ افغانستان با جدیت انجام دهند. با این حال، در اعلامیه آمده که افغانستان صلح‌آمیز، باثبات و مرفه به سود منافع مشترک کشورهای منطقه و افغانستان است و کشورهای همسایه آماده‌اند در این زمینه «نقش سازندۀ مشترک» ایفا کنند.

طبق اعلامیه‌، همسایه‌گان افغانستان با سیاسی‌کردن کمک‌های بشردوستانه مخالفت کرده‌اند و به نقش مرکزی افغانستان در توزیع و استفاده از کمک‌های بشردوستانه که توسط جامعۀ جهانی و سازمان‌های بین‌المللی به مردم این کشور داده می‌شود، تأکید کرده‌اند.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

مبارزه با تروریسم و امنیت از دیگر موضوع‌هایی‌ست که در این اعلامیه به آن اشاره شده است. از جانب افغانستان خواسته شده است که ارتباط با تروریسم را قطع کند و باید گام‌های جدی را در راستای مبارزه با این پدیده بردارد.

از جانب افغانستان هم‌چنان خواسته شده است که از حقوق شهروندان خارجی در افغانستان دفاع کند. در اعلامیه به پیشنهاد ایجاد کمربند امنیتی از سوی تاجیکستان در اطراف افغانستان اشاره شده است. بخشی از اعلامیه به مسألۀ مهاجرت پرداخته است. کشورهای همسایۀ افغانستان از جامعۀ جهانی خواسته‌اند که کمک‌های خود را به مهاجران افزایش دهند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: