مسئولان جمعیت هلال‌احمر افغانی، می‌گویند که از ۲۵ هزار کودک مبتلا به سوراخ قلب که در ۱۴ سال گذشته در این جمعیت ثبت شده، ۱۲ هزار و ۵۰۰ کودک درمان شده و ۱۱ هزار و ۵۰۰ کودک در انتظار درمان است.

عرفان‌الله شر‌ف‌زوی، سخن‌گوی جمعیت هلال‌احمر افغانی، می‌گوید که در سال روان نیز بیش از دو هزار کودک مبتلا به بیماری سوراخ قلب در این اداره ثبت شده که منتظر نوبت درمان ‌اند.

به گفته‌ی او، شمار کودکان‌ مبتلا به بیماری سوراخ قلب در افغانستان زیاد است و یک هزار کودک که در فهرست انتظار درمان بودند نیز، در اثر همین بیماری جان داده است.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

در همین حال، شماری از خانواده‌هایی که کودکان‌ شان از بیماری سوراخ قلب رنج می‌برند، می‌گویند که به دلیل ناداری نتوانسته ‌اند آن‌ها را درمان کنند.

مینه، باشنده‌ی کابل که در حال حاضر کودکش به دلیل ابتلا به سوراخ قلب در یکی از شفاخانه‌های خصوصی بستری است، می‌گوید که کودکش با هم‌کاری جمعیت هلال‌احمر افغانی زیر درمان قرار گرفته‌ است.

محمدشاه، باشنده‌ی کاپیسا که فرزندش به بیماری سوارخ قلب مبتلا بود و پس از گذراندن عمل جراحی، بهبود یافته، می‌گوید: «کودک مه سه سال می‌شود که به بیماری سوراخ قلب مبتلا شده است و ما به سره‌میاشت ثبت نام کردیم و آمدم این جا و اکنون شکر خدا عملیاتش تمام شده است.»

در همین حال، شماری از پزشکان، دست‌رسی‌نداشتن زنان باردار به خدمات صحی را، عامل عمده‌ی ابتلای کودکان به بیماری سوراخ قلب عنوان می‌کنند.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

ببرک سعیدزاده، جراح قلب در شفاخانه‌ی خصوصی باسط در شهر کابل، می‌گوید که یکی از راه‌های پیش‌گیری از ابتلا به بیماری سوراخ قلب، عرضه‌ی خدمات صحی به زنان در سراسر کشور است.

گفتنی ا‌ست که جمعیت هلال‌احمر افغانی، در ۱۰ ماه گذشته بیش‌تر از هزار و ۱۰۰ کودک مبتلا به بیماری سوراخ قلب را در هشت شفاخانه‌ی دولتی و خصوصی به گونه‌ی رایگان درمان کرده ‌است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: