نشستی چهارروزه در بارهی مبارزه با بیماری فلج کودکان (پولیو) در افغانستان و پاکستان به میزبانی قطر در دوحه برگزار شده است. شرافت زمان امرخیل، سخنگوی وزارت صحت عامه، میگوید که قلندر عباد، سرپرست این وزارت، در یک نشست در بارهی مبارزه با پولیو در افغانستان و پاکستان در دوحهی قطر شرکت کرده است.
سخنگوی وزارت صحت عامه، میافزاید سرپرست این وزارت در این نشست گفته که دسترسی به کارزارهای واکسین ضدپولیو در افغانستان بهبود یافته است و هماکنون هیچ نقطهای غیرقابل دسترس برای تطبیق واکسین ضدپولیو در سراسر افغانستان وجود ندارد.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
به گفتهی شرافت زمان امرخیل، سرپرست وزارت صحت عامه افزوده است که ۷۰ هزار تن به شمول زنان سرگرم تطبیق برنامهی پولیو در سراسر افغانستان اند. «دسترسی به کمپاینهای/کارزار واکسیناسیون فلج اطفال بهبود یافته و در حال حاضر هیچ نقطهی جغرافیایی غیرقابل دسترس در سراسر کشور وجود ندارد و در این برنامه بیش از ۷۰۰۰۰ کارمند در خط مقدم از جمله زنان که بخشی از پروگرام محو پولیو اند، در افغانستان میباشند.»
سرپرست وزارت صحت عامه، خواهان کمک جهانی در زمینهی مبارزه با پولیو و تقویت نظام صحی افغانستان شده است. با این حال، در این نشست نمایندگان مرکز ملی اضطراری برنامهی محو پولیو، سازمان جهانی بهداشت، یونیسف، سیدیسی و روتری انترنیشنل شرکت داشتند.
با این همه، در سال گذشتهی میلادی شش رویداد مثبت بیماری فلج کودکان در ننگرهار ثبت شده بود که وزارت صحت عامه برای کاهش این بیماری، نُه کارزار واکسین ضدپولیو را در سراسر کشور راهاندازی کرده بود.
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
همین گونه، سازمان جهانی بهداشت چندی پیش گفته بود که اخراج اجباری مهاجران افغان از پاکستان خطر گسترش پولیو را در افغانستان بیشتر میکند.
گفتنی است که افغانستان و پاکستان، تنها کشورهایی اند که هنوز بیماری فلج کودکان در آنها به گونهی کامل محو نشده است.