باو ژوهوی، معاون سفیر چین در کابل در دیدار با شیرمحمد عباس استانکزی، معین سیاسی وزارت امور خارجه‌ی حکومت سرپرست، گفته است که کشورش به پشتیبانی از امارت اسلامی در نشست‌های بین‌المللی ادامه خواهد داد.

وزارت امور خارجه‌ی حکومت سرپرست، روز سه‌شنبه، ۱۳ سنبله، در حساب کاربری اکس خود نوشته است‎ که معاون سفیر چین در کابل و معین سیاسی این وزارت در این دیدار در باره‌ی هم‌کاری‌های دوجانبه‌ی سیاسی، اقتصادی و فرهنگی میان دو کشور گفت‌وگو کرده‌ اند.

وزارت امور خارجه، افزوده است: «باو ژوهوی، به هم‌کاری‌های دوجانبه‌ی چین و افغانستان و پیش‌رفت در زمینه‌های مختلف اشاره کرد و گفت که این کشور خواهان حضور بازرگانان چینی در افغانستان است. وی، به اهمیت تقویت روابط خود با افغانستان اشاره کرد. او اطمینان داد که به پشتیبانی از امارت اسلامی در صحنه‌های بین‌المللی ادامه خواهد داد.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

شماری از آگاهان مسائل سیاسی، به این باور اند که روابط چین و امارت اسلامی بر اساس منافع اقتصادی و پیش‌گیری از مانور امریکا در افغانستان و منطقه است.

محمدباقر محسنی، آگاه مسائل سیاسی، می‌گوید که چین به دلیل منافع اقتصادی‌اش با افغانستان روابط دارد؛ اما از سوی دیگر این کشور با پشتیبانی امارت اسلامی در نشست‌های بین‌المللی تلاش کرده که از گسترش نفوذ امریکا در منطقه پیش‌گیری  کند.

او می‌افزاید: «چین، رقابت‌هایی با ایالات متحده‌ی امریکا در منطقه و جهان دارد. به همین لحاظ، تلاش کرده که با داشتن روابط نزدیک با امارت اسلامی به نحوی جلوی نفوذ ایالات متحده را در افغانستان و سطح منطقه بگیرد و به همین هدف هم، تلاش برای لابی‌گری امارت اسلامی داشته و در سازمان‌های بین‌المللی نیز به نحوی از امارت اسلامی حمایت کرده است.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

سمیع‌الله احمدزی، دیگر آگاه مسائل سیاسی، می‌گوید با وجودی که هیچ کشوری امارت اسلامی را به رسمیت نشناخته؛ اما چین در سه سال گذشته روابط گسترده‌ی سیاسی و اقتصادی با افغانستان داشته است. او به این بارو است که چین به خاطر منافع اقتصادی و سیاسی خود نمی‌خواهد امارت اسلامی در انزوا قرار داشته باشد.

سمیع‌الله احمدزی، می‌افزاید: «آنان نمی‌خواهند که امارت اسلامی در انزوای کامل قرار گیرد. هنوز هیچ کشوری امارت اسلامی را به رسمیت نشناخته و چین تنها کشوری است که با امارت اسلامی روابط دیپلماتیک دارد؛ یعنی به شکل غیررسمی این روابط برقرار است.»

پس از حاکمیت امارت اسلامی، چین از معدود کشورهایی بود که روابط سیاسی و اقتصادی با افغانستان را حفظ کرد. هم‌چنان چین نخستین کشوری است که اعتمادنامه‌ی سفیر افغانستان را در ۱۴۰۲ خورشیدی پذیرفت.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: