عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحۀ ملی میگوید که محل گفتوگوهای صلح با گروه طالبان، نباید مانع آغاز دور بعدی گفتوگوها شود.
عبدالله عبدالله که امروز (چهارشنبه، بیستوششم قوس/آذر) در نشستی در کابل سخنرانی میکرد، گفت که محل گفتوگو به توافق میان دولت افغانستان و گروه طالبان وابسته است و دو طرف در این مورد گفتوگو خواهند کرد.
آقای عبدالله میگوید، در مورد محل گفتوگوها بحثها صورت میگیرد، اما ترجیح میدهد که گفتوگوها در افغانستان صورت گیرد.
رولاند کوبیا، نمایندۀ ویژۀ اتحادیۀ اروپا در افغانستان که در این نشست از طریق ویدئو سخنرانی میکرد، نیز گفت که باید اهداف و هماهنگی مشترک میان دو طرف گفتوگوکننده بهوجود آید.
به گفتۀ نمایندۀ ویژۀ اتحادیۀ اروپا در افغانستان، شهروندان افغانستانی باید از جزئیات گفتوگوهای بینالافغانی آگاه باشند. او تأکید کرد که کشتار و خشونت در افغانستان باید خاتمه یابد.
سسلیا ویجرز، سفیر هالند در افغانستان نیز که در این نشست از طریق ویدئو صحبت میکرد، گفت که در گفتوگوها باید به حقوق زنان توجه شود و تلاشها برای به نتیجهرسیدن گفتوگوها صورت گیرد. او افزود که مصونیت میان دو طرف گفتوگوکننده باید بهوجود آید.
رئیس شورای عالی مصالحه در بخشی از سخنرانیاش گفته است که برای برقراری صلح باثبات در کشور، باید مردم در تمامی مرحلههای این روند دخیل شوند. به گفتۀ عبدالله، روند صلح باید به آتشبس و ختم جنگ تمام شود.
او همچنان گفته است که حقوق اقلیتها و قربانیان جنگ و دستاوردهای دو دهۀ اخیر در روند صلح حفظ خواهد شد.
رئیس شورای عالی مصالحۀ ملی در حالی این گفتهها را مطرح میکند که حمدالله محب، مشاور امنیت ملی افغانستان چهار روز پیش (شنبه، بیستودوم قوس/آذر) در صفحۀ فیسبوکش نگاشته بود که مرحلههای بعدی گفتوگوهای صلح باید در داخل افغانستان پیش برده شود.
او گفته بود دولت افغانستان در مورد مکان گفتوگوها در داخل کشور ملاحظۀ ویژهیی ندارد و آماده است در هر منطقهیی در کشور که طالبان پیشنهاد کنند، به شمول ساخت تأسیسات، آمادهگی کامل بگیرد و گفتوگوها را به پیش ببرد.
محب نگاشته بود که با پیشبرد گفتوگوهای صلح در داخل کشور، ساحۀ امنیتی ویژه و قابل اعتماد برای همه و زمینۀ نظارت و اعمال ملکیت برای مردم در روند صلح فراهم میشود.
دو روز پیش محمداشرف غنی، رئیسجمهور نیز در نشست هیأت دولت گفته بود که این اظهارات آقای محب را به قوت تأیید میکند و ترجیح میهد دور دوم گفتوگوهای صلح در افغانستان برگزار شود.
آقای غنی گفته بود هرگاه طالبان ادعا دارند که در سرزمین افغانستاناند؛ پس چرا در خاک افغانستان مذاکره نمیکنند؟
رئیسجمهور تأکید کرده بود که ضروریست تا مردم افغانستان ببینند گفتوگوها چهگونه برگزار میشود و روی چه موضوعهایی تمرکز دارد.
دور نخست گفتوگوهای بینالافغانی که در تاریخ ۲۲ سنبله سال روان در شهر دوحه، پایتخت قطر برگزار شد، در تاریخ ۲۲ قوس پایان یافت. قرار است دور بعدی آن در ۱۶ جدی آغاز شود.