غلام‌سخی سخاوت‌مند، جوان ۲۴ساله‌ی غوری، با ایجاد کارخانه‌ی شیرینی و کلوچه‌پزی در شهر فیروزکوه، مرکز این ولایت، توانسته است زمینه‌ی کار را به ۲۵ جوان دیگر در غور فراهم کند.

آقای سخاوت‌مند، هدف از ایجاد این کارخانه را فراهم‌کردن زمینه‌ی کار به جوانانی عنوان می‌کند که به دلیل بی‌کاری و ناداری، قاچاقی به بیرون از کشور مهاجرت می‌کنند.

او می‌گوید: «هدف از ایجاد هم‌چو شرکت تولیدی شیرینی در غور، ایجاد زمینه‌ی کار به چند تن از جوانانی که بی‌کار بودند و فکر فرار از کشور را داشتند، است‌. هم‌چنان هدف بعدی ما خدمت به جامعه است.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

شماری از نوجوانان و جوانان غوری که در این کارخانه‌ کار می‌کنند، می‌گویند که آنان به دلیل بی‌کاری و ناداری، تصمیم گرفته بودند تا قاچاقی به ایران مهاجرت کنند؛ اما از زمانی که در این کارخانه به کار آغاز کرده اند، خوشبین هستند.

آنان می‌‌افزایند که هم‌اکنون می‌توانند نفقه‌ی خانواده‌های خود را با این کار تأمین کنند. آن‌ها از حکومت، تاجران و جوانان کشور می‌خواهند که برای پیش‌گیری از مهاجرت‌های غیرقانونی، زمینه‌ی کار را به جوانان این ولایت فراهم کنند.

لطیف ۱۴ساله، نوجوانی در غور، می‌گوید: «من تصمیم داشتم که به ایران مهاجرت کنم. خدا را شکر که این شرکت شیرینی‌پزی ایجاد شده و من کار و نفقه‌ی خانواده‌ی خود را از همین طریق تأمین می‌کنم.»

محمدنور ۲۶ساله، جوانی در غور، نیز می‌گوید: «اگر همین کار نمی‌بود، مجبور بودم به خاطر تأمین نفقه‌ی خانواده‌ام به ایران بروم. خود تان می‌دانید که در این روزها چه مشکلات بالای مهاجرین است کسانی که به گونه‌ی قاچاق می‌روند. امیدوارم مردم ما بتوانند در آینده شرکت‌های مختلف را در کشور و ولایت ما روی کار کنند که جوانان زیادی سر کار شوند.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

با این حال، مسئولان محلی در غور، می‌گویند که آنان از چنین جوانان پشتیبانی می‌کنند و تلاش دارند تا بتوانند زمینه‌های کاری بیش‌تری را به جوانان این ولایت فراهم کنند.

عبدالحی زعیم، رییس اطلاعات و فرهنگ غور، می‌گوید: «امارت اسلامی حمایت می‌کند، مجاهدین هم حمایت می‌کنند و در هر جا که مشکل باشد، رسیدگی صورت می‌گیرد. جوانان ما باید در کشور خود کار کنند؛ چون کشور به جوانان تعلیم‌یافته و پیش‌رفته ضرورت دارد و آن‌ها بمانند و در این جا کار بکنند و مشکلات اقتصادی تنها در غور نیست؛ بل در تمام افغانستان است و ما باید باهم کوشش و این مشکلات را حل کنیم.»

ناداری، خشک‌سالی و نبود زمینه‌های کاری، از چالش‌هایی اند که سبب شده است تا جوانان بسیاری در این ولایت راه پرخطر مهاجرت غیرقانونی را در پیش گیرند و خود شان را به کشورهای همسایه به ویژه ایران برسانند.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: