نمایشگاه دوروزهی صنایع دستی و محلی به منظور آگاهی مردم از محصولات محلی و بهنمایشگذاشتن فرآوردههای دایکندی به ویژه صنایع دستی زنان تجارتپیشه، از سوی بنیاد آقاخان و ادارهی محلی دایکندی، امروز در این ولایت گشایش یافت.
برگزارکنندگان این نمایشگاه، میگویند که در این نمایشگاه محصولات کشاورزی، لبنیات، فرآوردههای حیوانی، صنایع دستی، اکتشافات و اختراعات صنعتکاران این ولایت در بیشتر از ۱۰۰ غرفه به نمایش گذاشته شده که حدود ۸۰ غرفهی آن به زنان اختصاص یافته است.
علیمدد ساحل، مسئول ولایتی بنیاد آقاخان در دایکندی، به رسانهها گفته که این نمایشگاه از سوی این بنیاد و به پشتیبانی مالی دفتر سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد در این ولایت برگزار شده است.
سلاموطندار را در تویتر دنبال کنید
مسئول بنیاد آقاخان در دایکندی، هدف از برگزاری این نمایشگاه را، بلندرفتن آگاهی مردم در بارهی تولیدات و فرآوردههای دایکندی، بهنمایشگذاشتن مجموعی از تولیدات و محصولات زراعتی، لبنیات، فرآوردههای حیوانی، صنایع دستی، اکتشافات و اختراعات و برقراری رابطه میان تولیدکننده و مشتری عنوان کرده است. او تصریح کرده است که حدود ۴۰۰ تن از هشت ولسوالی دایکندی فرآوردههای شان را در این نمایشگاه، به نمایش گذاشته اند.
در همین حال، شماری از پیشهوران که در این نمایشگاه اشتراک کرده اند، با ابراز خرسندی از برگزاری این نمایشگاه، آن را بااهمیت خوانده و خواهان تداوم آن اند.
مسلم نجفی، یکی از اشتراککنندگان در این نمایشگاه که میوههای خشک را به نمایش گذاشته است، میگوید که محصولات بهنمایشگذاشتهشدهاش را از ولسوالی پاتو به این جا آورده است. او میافزاید که برگزاری چنین نمایشگاهها زمینه را برای فروش و معرفی محصولات او و دیگر مردم بیشتر از پیش فراهم میکند.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
نصیبه، دیگر اشتراککننده در این نمایشگاه، میگوید که صنایع دستیاش را این جا به نمایش گذاشته است. او میافزاید که کاروبارش رو به رکود است و فروش ندارد؛ اما این نمایشگاه روزنهی امیدی است برای یافتن مشتریان بیشتر، برای محصولات شان. او خواهان دوام چنین نمایشگاهها است.
همین گونه، فاطمه حسینی، یکی از بازدیدکنندگان این نمایشگاه، میگوید که پس از سقوط جمهوری، این نخستین باری است که جمعوجوش مردم را میبیند. او میافزاید: «برگزاری چنین نمایشگاهها میتواند صنایع دستی و محصولات محلی مردم را که در حقیقت هنر دست مردم به ویژه زنان است را به جهان معرفی، زمینهی فروش آن را فراهم و در اقتصاد خانوادهها، مردم و کشور کمک کند.»
گفتنی است که پس از سقوط جمهوری، این نخستین باری است که یک نمایشگاه برای پشتیبانی از بازرگانان، به ویژه بانوان در دایکندی برگزار میشود. زنان تجارتپیشه در دایکندی همواره از پشتیبانینشدن از سوی دولت و نداشتن بازار مشخص ویژهی زنان در این ولایت شکایت داشته اند.