به تازگی، مکتی برای کودکان دختری که به دلیل‌های مختلفی در درون فاریاب، از خانه و محل زندگی شان آواره شده اند، گشایش یافته است.

این مکتب، با پشتیبانی مالی دفتر کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (UNHCR)، در ساحت ده‌عزیزان در ناحیه‌ی اول شهر میمنه، مرکز فاریاب، ساخته شده است.

برندا اسکلند، مسئول زون شمال دفتر کمیشنری سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، در محفل گشایش این مکتب، گفت که دوام آموزش‌وپرورش در افغانستان، نیازی اساسی است. به گفته‌ی او، این مکتب، با کمک مالی ۳۰ کشور ساخته شده است.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

حفیظ‌الله معتصم‌بالله، رییس معارف فاریاب، می‌گوید که ساختمان این مکتب، با هزینه‌ی ۱۶۴ هزار دالر امریکایی در ۶۰۰ مترمربع زمین ساخته شده و شش صنف درسی دارد.

سیف‌الدین جهادی، رییس امور مهاجران و بازگشت‌کنندگان فاریاب نیز، با تأکید بر فراهم‌سازی زمینه‌ی آموزش‌وپرورش برای کودکان بی‌جاشده و بازگشت‌کنندگان، گفت که نزدیک به یک هزار دانش‌آموز بی‌جاشده‌ی داخلی، در این مکتب سرگرم فراگیری آموزش اند.

پیش از این، کودکان بی‌جاشده‌ی داخلی در فاریاب، در زیر خیمه‌ها، زیر درختان و در سایه‌دیوار، مصروف فراگیری آموزش بودند.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

گفتنی است که جنگ‌های درازمدت، فقر و کم‌توجهی حکومت‌ها و خانواده‌ها، مهم‌ترین عامل‌های بازماندن کودکان از آموزش‌وپرورش است.

این مکتب در حالی برای کودکان دختر گشایش یافته که پس از بازگشت امارت اسلامی به قدرت، حق آموزش از ده‌ها هزار دانش‌آموز دختر در سراسر کشور گرفته شده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: