برای نخسیتن بار، نمایش‌گاه یک‌روزه‌ی زعفران در کندهار برگزار شد که در آن، کشاورزان از ولسوالی‌های مختلف این ولایت اشتراک کردند و محصولات شان را به نمایش گذاشتند.

این نمایش‌گاه زیر نام «زعفران بدیل خوبی برای کوکنار است» روز گذشته (پنج‌شنبه، ۲ قوس) از سوی کمیته‌ی هالند در کندهار برگزار و در آن، زعفران توسط کشاورزان به نمایش گذاشته شد.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

در همین حال، محمد داوود، رئیس انجمن زعفران کندهار که به پدر زعفران نیز شهرت دارد، به سلام‌وطندار می‌گوید که آب‌و‌هوای این ولایت برای کاشت و پرورش این گیاه مناسب است و به گفته‌ی او، کشاورزان می‌توانند با کاشت زعفران، محصول خوبی به دست بیاورند.

رئیس انجمن زعفران کندهار، می‌افزاید که‌ کاشت این گیاه در این ولایت، نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد افزایش داشته است. به گفته‌ی او، تا کنون به شماری از کشاورزان در زمینه‌ی کاشت زعفران آموزش داده شده و ۳۰ تن دیگر نیز به هرات فرستاده شده تا روش‌های درست کاشت آن را بیاموزند.

رئیس انجمن زعفران کندهار، می‌گوید که ۵۰۰ کشاورز در این ولایت، سرگرم کاشت و پرورش این گیاه اند. «ما از این که مردم آمدند و زعفران ما را دیدند، سپاس‌گزاریم. زعفران خوب و درجه یک بود. زعفران خوش‌حال و سوپرنگین بود. زعفرانی به نام پیرآغا بود که بسیار زعفران خوبی است. کاشت این گیاه در کندهار تازه شروع شده؛ اما با آن هم زیاد کاشت شده است.»

از سویی هم، عبدالقادر، باشنده‌ی ولسوالی ژیری کندهار که به تازگی کاشت زعفران را آغاز کرده و امسال محصول خوبی نیز از مزرعه‌اش به دست آورده است، می‌گوید که اکنون کاشت این گیاه در این ولایت به یک سنت جدید تبدیل شده است. او، از ریاست زراعت، آبیاری و مالداری کندهار، می‌خواهد که به او و کشاورزان دیگر در این ولایت، دارو و دیگر لوازم مورد نیاز برای کاشت زعفران را فراهم کند.

عبدالقادر، می‌گوید: «ولسوالی ژیری زعفران بسیار خوب تولید می‌کند. آن چه را  در هرات دیدیم یک چیز بود؛ اما زعفران ما یک چیز دیگر است. ما وسایل خشک‌کردن آن را نداریم. اگر مؤسسه‌ها در زمینه‌ی ماشین‌های خشک‌کن با ما هم‌کاری کنند، ان‌شاءالله حاصلات خوبی برداشت خواهیم کرد.»

سلام‌وطندار را در شبکه‌ی «ایکس» دنبال کنید

با این حال، عبدالهادی سلام، رئیس کمیته‌ی هالند برای کمک به کشاورزان، به سلام‌وطندار می‌گوید که در باره‌ی کاشت زعفران به کشاورزان آموزش‌های لازم داده شده و تجهیزات مورد نیاز کاشت آن نیز در اختیار شان قرار گرفته است. او، می‌افزاید: «ما به همه‌ی آن‌ها در این زمینه آگاهی داده‌ و آن‌ها را از نزدیک زیر نظر داشته‌ایم. ما در این پروژه در پنج ولسوالی کندهار مانند دامان، دند، پنجوایی، ژیری و میوند فعال هستیم. ما به هفت تن که به هم‌دیگر دست‌رسی دارند، یک پایه ژنترانور هم‌راه دستگاه‌های خشک‌کن زعفران و کیت‌های برداشت محصول را توزیع کرده‌ایم.»

بر اساس معلومات انجمن زعفران کندهار، در سال روان، ۵۰۰ کشاورز در حدود ۳۰۰ جریب زمین در پنج ولسوالی این ولایت از جمله ارغنداب، دند، پنجوایی، میوند و ژیری، زعفران کاشته و از هر کیلوگرام زعفران به طور میانگین ​​۹۰ هزار افغانی درآمد داشته اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: