شماری از تکسی‌ران‌ها و رانندگان موترهای شخصی در بخش‌های مختلف شهر کابل، با شکایت از برخورد فیزیکی پلیس ترافیک و پیش‌گیری از فعالیت شان از سوی آن‌ها، به سلام‌وطندار می‌گویند که پلیس ترافیک بدون ارائه‌ی دلیل قناعت‌بخش، آنان را مورد لت‌وکوب قرار می‌دهند و مانع گرفتن مسافر از خیابان‌ها می‌شوند.

حمیدالله که از هفت سال به این سو در مسیر «کوته‌‌ی‌ سنگی» و «پل باغ عمومی» شهر کابل مسافر جابه‌جا می‌کند، می‌گوید که برای ادامه‌ی زندگی جز رانندگی راه دیگری ندارد و این سبب شده است که برخورد فیزیکی پلیس ترافیک را نادیده بگیرد.

او می‌افزاید: «من خودم تا کنون یک بار لت‌وکوب شده‌ام و موترم را زیاد آسیب زده اند؛ تایر و پمپرش را می‌توانید ببینید و شما هم شاهد هستید که دنده‌ها بر دست دارند و زده می‌روند. از ریاست ترافیک می‌خواهیم که نظم را جور کند؛ ایستگاه جور کند و این بزرگ‌ترین خواهش ما از آنان است.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

عبدالمتین، راننده‌ی دیگری در یکی از خیابان‌های شهر کابل، نیز روایت مشابهی دارد. او می‌گوید: «پلیس ترافیک یک روز مرا زد؛ به هر دو دستم در دارالامان زد؛ جنجال کرد هم‌راهم. در راه روان تایر موترم را زدند؛ گفتم چرا زدی؟ پای خود را سر پایم ماند. برش گفتم که ما انسانیم چرا این کار را می‌کنید؟ سر همین موضوع جنجال ما بالا گرفت. به کی شکایت کنیم از این موضوع؟ اگر ترافیک شناخت داشته باشد، فردا موترم را به شهرک خواهد برد.»

با این حال، مسئولان در ریاست عمومی پلیس ترافیک وزارت امور داخله، ادعای برخورد فیزیکی با رانندگان را رد می‌کنند و از آن‌ها می‌خواهند که در صورت بروز چنین تخلفی از سوی پلیس ترافیک، شکایت شان را به گونه‌ی رسمی ثبت کنند.

نجات نواز، سکرتر مقام ریاست عمومی پلیس ترافیک وزارت امور داخله، می‌گوید: «ما این را رد می‌کنیم که پلیس ترافیک تکسی‌ران‌ها و موترهای تکسی را با دنده می‌زنند؛ اگر کدام وقتی این کار شده باشد. ما وقت و ناوقت به پلیس ترافیک توصیه داریم که نباید رانندگان را لت‌وکوب کنند و حق ندارند که با دنده موترها را بزنند و پلیت را بکنند و رانندگان دیگر را اذیت کنند و باید قوانین ترافیکی را رعایت کنند و در صورت تخلف از سوی رانندگان، می‌توانند که موترها را به شهرک ببرند.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

بخشی از دردسر رانندگان موترهای کوچک مسافربری شهری و شهروندان، نبود ایست‌گاه‌های درون شهری است؛ چیزی که سبب شده موترها از چهارراه‌ها و قسمت‌های شلوغ شهر مسافر گردآوری کنند و با پلیس ترافیک به مشکل بخورند.

مسئولان در وزارت ترانسپورت و هوانوردی حکومت سرپرست اما می‌گویند که به منظور ایجاد نظم شهری در نظر دارند ایست‌گاه‌هایی را در بخش‌های مختلف شهر کابل بسازند. حکمت‌الله آصفی، آمر نشرات این وزارت، به سلام‌وطندار می‌گوید: «وزارت ترانسپورت و هوانوردی با اداره‌های مربوط برای ایجاد ایست‌گاه‌های موترها کار می‌کند و اکنون پروسه‌ی انتقال زمین و حق استملاک جریان دارد به منظور نظم شهری و ترویج تکسی‌های شهری. به موترهای شخصی اجازه‌ی فعالیت در کابل در هیچ بخش آن داده نمی‌شود.»

شهر کابل از چند دهه به این سو، ترانسپورت منظم شهری ندارد و بخش زیاد جابه‌جایی روزانه‌ی مسافران را سکتور خصوصی به ویژه موترهایی با پلیت شخصی انجام می‌دهد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: