شماری از باشندگان شهر تالقان، مرکز تخار و بخشهای دوردست این ولایت، میگویند که مصرف خوسرانهی دارو در میان آنان افزایش یافته است.
جلالالدین، باشندهی ولسوالی رستاق تخار، میگوید که مجازبودن فروش بدون نسخهی دارو در داروخانهها از علتهای استفادهی خودسرانهی آن است. او میافزاید: «بارها از طرف بزرگان خود پیشنهاد استفاده از داروهای مختلف را دریافت کردم که سبب شد به داروخانه مراجعه کرده و بدون نسخه دارو دریافت کنم.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
محمدقیوم، دیگر باشندهی تخار، میگوید که ناتوانی اقتصادی نیز باشندگان این ولایت را واداشته که هنگام بیماری به استفادهی خودسرانهی دارو رو بیاورند. «اگر نزد پزشک مراجعه کنیم و معاینه شویم، هزینهاش خیلی زیاد میشود؛ به دواخانهها میرویم و با هزینهی کم دارو میگیریم.»
به گفتهی باشندگان تخار، استفادهی خودسرانهی دارو گاهی سبب ابتلا به بیماریهای دیگر و حتا مرگ شده است.
عبدالکریم، باشندهی شهر تالقان، مرکز تخار، میگوید که به دلیل استفادهی خودسرانهی دارو، اکنون دچار مشکل صحی شده است. «چندین بار برای بهبودیام از داروهای بدون نسخهی پزشک استفاده کردم و از همین طریق اکنون به ایچپایلوری معده مبتلا شدم.»
شماری از داروفروشان در تخار، میگویند که کمبود افراد مسلکی در داروخانهها دسترسی باشندگان این ولایت به خرید گونههای دارو را آسان کرده است.
لطفالله، داروفروش در تخار، میگوید: «در برخی داروخانهها افراد غیرمسلکی کار میکنند که تحصیلات نیمهعالی یا سواد خواندن و نوشتن دارند برای مردم دارو میدهند که سبب ایجاد مشکلات به مردم میشود.»
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
غلامسرور رحمانی، آمر عمومی نظارت و بازرسی ریاست صحت عامهی تخار اما میگوید که آنان بر داروخانههای این ولایت نظارت جدی دارند و با فروش خودسرانهی دارو نیز مبارزه میکنند. او میافزاید:«در دو ماه گذشته تعدادی از داروخانهها، عمدهفروشی و سایر مرکزهای صحی مورد نظارت و بازرسی قرار گرفت که بیشتر از ۵۰ داروخانه و مرکز صحی به علت تخلف بسته شدند.»
پیشتر، وزارت صحت عامهی امارت اسلامی، اعلام کرده بود که استفادهی خودسرانهی دارو، سبب پایینآمدن مقاومت بدن و بیتأثیرشدن داروها در برابر بیماریها میشود.