شماری از باشندگان پروان، می‌گویند که برای امرار معاش و بهبود وضعیت اقتصادی خانواده‌های شان، فارم‌های کوچک برای پرورش مرغ و پرندگان خانگی ایجاد کرده اند. آن‌ها، می‌افزایند که با ایجاد این فارم‌ها در وضعیت اقتصادی بهتری قرار گرفته اند؛ اما نبود بازار برای محصولات شان، آنان را با چالش روبه‌رو کرده است.

بصیره رسولی، یک تن از بانوان فارم‌دار در این ولایت، می‌گوید که ۱۲ سال می‌شود سرگرم پرورش مرغ در فارم کوچک خود است. او مدرک کارشناسی از دانش‌کده‌ی زراعت دارد و با فروش فرآورده‌های این فارم، به خانواده‌ی ۱۲نفره‌اش کمک مالی می‌کند.

بصیره می‌‌افزاید: «به تعداد ۱۵۰ قطعه مرغ گوشتی را پرورش می‌دهم. دانه و تداوی‌اش را در کل ما قرض استفاده کردیم، ما می‌خواهیم به فروش برسانیم؛ در حدی که اکثراً نمی‌خرند و می‌گویند ما هیچ ضرورت نداریم. محیط خوب برش ساخته شود، به هر فارم‌دار امکانات تداوی باشد.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

فرید ۴۰ساله، باشنده‌ی شهر چاریکار، مرکز پروان، می‌گوید‌ که با ایجاد فارم پرندگان خانگی، ماهانه ۱۰ هزار افغانی درآمد به دست می‌آورد. او از دیگر باشندگان پروان می‌خواهد که برای رشد اقتصاد خانواده‌های شان به پرورش پرندگان رو بیاورند و فارم‌های کوچک مرغ‌داری ایجاد کنند.

او می‌افزاید: «هشت سال شد که من کنری نگه‌داری می‌کنم. درآمد ما همین است که کنری را یک ماه یا ۲۰ روز نگه می‌کنیم که سر خواندن بیاید و ۴۰۰ تا ۵۰۰ افغانی پیدا می‌کند. ماهانه تا ۱۰ هزار افغانی از این راه درآمد داریم و مشکلات خانواده‌ی خود را با این پول حل می‌کنیم.»

با این حال، شماری از فروشندگان گوشت مرغ، می‌گویند که بیش‌تر مردم گوشت و تخم مرغ وارداتی از پاکستان را می‌خرند و این سبب شده است که فرآورده‌های داخلی بازار مناسب نداشته باشد.

نورالدین، فروشنده‌ی گوشت و تخم مرغ در پروان، می‌گوید به دلیل این که نرخ تولیدات مرغ‌های وطنی بلند است، مردم بیش‌تر خریدار تولیدات مرغ‌های زراعتی هستند.

باشندگان پروان اما می‌گویند که وزن مرغ‌های پاکستانی بیش‌تر است و از همین رو خرید آن را به مرغ وطنی ترجیح می‌دهند.

در همین حال، کارشناسان، می‌گویند که ایجاد فارم‌های پرورش مرغ به ویژه توسط زنان که بیش‌تر خانه‌نشین اند؛ می‌تواند در رشد اقتصادی خانواده‌های شان مؤثر باشد.

ملتان زره‌ور، متخصص پرورش مرغ، باور دارد که پشتیبانی از فارم‌های داخلی می‌تواند جلو واردات گوشت و تخم مرغ را از بیرون کشور بگیرد.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

با این همه، مسئولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری پروان، می‌گویند که هم‌اکنون ۲۸۰ فارم پرورش مرغ در این ولایت وجود دارد که تنها ۱۶۰ فارم به گونه‌ی رسمی در این ریاست ثبت شده است و تولیدات آنان به بیرون از پروان نیز صادر می‌شود.

محمدرحیم نعمانی، رییس زراعت، آبیاری و مالداری پروان، به سلام‌وطندار می‌گوید که برای فارم‌داران مشوره‌های فنی و مسلکی از سوی کارمندان این ریاست ارائه شده است.

گفتنی است که ایجاد فارم‌های کوچک مرغ‌داری و پرورش مرغ‌های خانگی در پروان، به عنوان یک شغل پُردرآمد در حال گسترش است و اگر دولت و نهادهای مرتبط به کشاورزی و دام‌داری در این مورد باشندگان پروان را پشتیبانی کنند، نه تنها وابستگی به تولیدات بیرونی کاهش خواهد یافت، بل سطح اقتصاد خانواده‌ها به ویژه زنان افزایش چشم‌گیری خواهد داشت.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: