به دنبال افزایش تنشها میان فلسطین و اسرائیل و واردشدن درگیریها میان دو کشور به پانزدهمین روز، امروز (شنبه، ۲۹ میزان) یک نشست بینالمللی زیر نام «اجلاس صلح قاهره» با حضور ۳۱ کشور و سه سازمان بینالمللی، در قاهره، مرکز این کشور برگزار شد.
رسانهی مصری «القاهره الاخباریه» گزارش داده است که در این نشست، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد و نمایندگان ۳۱ کشور به شمول عربستان سعودی، عراق، قطر، امارات متحدهی عربی، کویت، بحرین، فلسطین، ترکیه، یونان، ایتالیا، قبرس، چین و جاپان، اشتراک کرده اند.
عبدالفتاح السیسی، رییسجمهور مصر، هدف از برگزاری این نشست را ارائهی راهکار برای رسیدن به آتشبس، کمکهای انساندوستانه به ساکنان غزه و بررسی راههای حل همهجانبه برای تنش میان فلسطین و اسرائیل، عنوان کرده است.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
رییسجمهور مصر، روز چهارشنبه در بارهی این نشست گفته است: «ادامهی عملیات نظامی کنونی، پیامدهای امنیتی و انسانی خواهد داشت که میتواند از کنترل خارج شود و حتا خطر گسترش درگیری را در صورت بیتوجهی به همراه خواهد داشت. برای بازگشت به مسیر آرامش، رسیدن به راه حل به منظور جلوگیری از فرورفتن منطقه در خشونت، نیاز است.»
تا کنون در نتیجهی درگیری میان فلسطین و اسرائیل، چهار هزار و ۵۲۵ فلسطینی کشته و هزاران فلسطینی زخمی شده و همچنان یک هزار و ۴۰۰ تن نیز در اسرائیل کشته شده اند.
در همین حال، خالد خیاری، دستیار دبیرکل سازمان ملل متحد در خاور میانه، روز گذشته خواستار آتشبس بشردوستانه میان فلسطین و اسرائیل شده و گفته است که ادامهی درگیری، تمام منطقه را وارد جنگ میکند.
او افزوده است: «وضعیت خطرناک و در حال تشدید در اسرائیل و اراضی اشغالی فلسطین یادآوری تلخ نیاز فوری به پایاندادن خشونت وحشتناک و آتشبس فوری است. نبود راه حل میان دو کشور، میتواند کل منطقه را برای سالها و نسلهای آینده وارد درگیری کند.»
در این میان، کشورهای قدرتمند مانند چین و روسیه، با پیشنهاد آتشبس، خواستار پایانیافتن تنشها میان فلسطین و اسرائیل شده اند.
چین اعلام کرده است که به منظور تنشزدایی و ایفای نقش مثبت در ازسرگیری مذاکرات صلح فلسطین و اسرائیل و اجرای راهکار دودولتی، با روسیه همکاری میکند.
از سویی هم، آگاهان مسائل نظامی، با نگرانی از ادامهی درگیری میان فلسطین و اسرائیل، میگویند که ادامهی آن بر تشکیل جبههها به شرق و غرب خواهد انجامید.
سلاموطندار را در شبکهی «ایکس» دنبال کنید
عبدالمتین محمدخیل، آگاه مسائل نظامی، میگوید: «این جنگ، جنگ میان شرق و غرب است که ایران، چین و روسیه میخواهند پای امریکا را وارد جنگ بسازند. وقتی جبههها به بلوک شرق و غرب تقسیم شوند، این درگیری دامنهدار میشود، نیاز است سازمان ملل متحد و کشورهای همسایه این جا وارد عمل شوند و یک خط حایل ایجاد کند میان دو کشور.»
عزیز استانکزی، دیگر آگاه مسائل نظامی، نیز میگوید که اگر این درگیری میان اسرائیل و فلسطین برای اهداف کشورهای بیگانهها باشد، ادامهدار خواهد شد. به باور او، راهحل برای پایان تنشها میان دو کشور، قطع مداخلهی کشورهای دیگر در این درگیری است. استانکزی، میافزاید: «بهترین راه این است که کشورهای جهان و مسلمان یک مجمع بسازند برای رسیدن حق به حقدار، در غیرش پای دیگر کشورها نیز در جنگ دخیل خواهد شد.»
درگیریها میان فلسطین و اسرائیل، در ۱۵ میزان با پرتاب پنج هزار فیر گلولهی راکت از سوی گروه حماس از نوار غزه به اسرائیل آغاز شد و تا کنون ادامه دارد.