یک بانوی تجارت‌پیشه در شهر پلخمری، مرکز بغلان، با ایجاد یک رستورانت به ۱۰ دختر بازمانده از آموزش، زمینه‌ی کار را فراهم کرده است.

زرغونه عظیمی، مسئول این رستورانت، به سلام‌وطندار می‌گوید که اگر بسترهای کاری بیش‌تری برای زنان فراهم باشد، او دوست دارد به زنان بسیاری شغل بیافریند.

او می‌افزاید: «خواهش ما از مسئولان امارت اسلامی این است که کمک کنند تا زنان بیش‌تر اذیت نشوند. من خودم هم‌اکنون می‌توانم کارهای یک رستورانت بزرگ را به پیش ببرم. هم‌چنین بگذارند که زنان آزادانه به این جا بیایند. هم دخترانی که از مکتب باز مانده اند، کار می‌کنند که به خانواده‌های شان کمکی می‌شود و هم زنان دیگری که از بیرون می‌آیند، می‌توانند آزادانه غذا بخورند.»

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

در همین حال، شماری از دختران شاغل در این رستورانت، با ابراز خرسندی از فراهم‌شدن زمینه‌ی کار، از امارت اسلامی می‌خواهند که زمینه‌ی ادامه‌ی آموزش را نیز به دختران فراهم کند.

مریم صادقی، دانش‌آموز شاغل در این رستوارنت، می‌گوید: «تقریباً دو ماه می‌شود که ما در این جا کار می‌کنیم. پولی که به دست می‌آوریم، در خانه یک مقدار کمک می‌شود. ما می‌خواهیم که دروازه‌های مکتب‌ها به روی ما باز شود تا ما بتوانیم به درس خود ادامه دهیم.»

زینب شریفی، دیگر دانش‌آموز شاغل در این رستوارنت، نیز می‌گوید: «در خانه جای نداریم و در این جا غذا می‌پزیم. از زردک، رومی و کدو چتنی و ترشی، مربا و رب تهیه می‌کنیم.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

با این حال، شماری از مشتریان زن این رستورانت، می‌گویند خوش‌حال اند که کارمندان این رستورانت همه دختران اند و آنان می‌توانند آزادانه غذا سفارش بدهند.

زهره عبادی، یک تن از مشتریان این رستورانت، می‌گوید: «من دانش‌آموز مکتب هستم. این جا خیاطی است و من در خیاطی کار می‌کنم. در این جا همه زنان اند که ما می‌توانیم آزادانه غذا بخریم و نوش جان کنیم تا این که از بیرون از مردان غذا بخریم.»

این در حالی است که پس از روی‌کارآمدن امارت اسلامی، دانش‌آموزان دختر بالاتر از صنف ششم از آموزش باز مانده و شماری از آنان، به یادگیری خیاطی و تولید صنایع دستی رو آورده اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *