سومین دور محفل عروسی گروهی ۱۰۱ زوج جوان، امروز (جمعه، ۱۶ سرطان)، از سوی بنیاد خیریهی «شهدا»، در کابل برگزار شد.
برگزارکنندگان این مراسم، میگویند که هدف از برگزاری آن، کاهش هزینههای هنگفت عروسی، ازمیانبرداشتن رسمهای ناپسند و ترویج فرهنگ عروسی گروهی در میان شهروندان است.
سلاموطندار را در تویتر دنبال کنید
غلام صفری، رییس اجرایی بنیاد خیریهی شهدا، میگوید که این محفل، بیش از چهار میلیون افغانی هزینه برداشته است. به گفتهی او، این بنیاد در یک سالونیم گذشته، سه دور محفل عروسی گروهی را برگزار کرده که «از سوی شماری از سرمایهداران در داخل و بیرون از کشور پرداخت شده و از قومهای مختلف در این مراسم ثبت نام کرده اند.»
محمدذکی، تازهداماد که آموزگار نیز است، میگوید که به دلیل مشکلات اقتصادی، نتوانسته است هزینهی عروسیاش را فراهم کند. او با خوشحالی از شاملشدن در این برنامه، میافزاید: «من و همسرم دو سال نامزد بودیم. او هم معلم است. با معاش اندک معلمی در چنین شرایط برگزاری عروسی ناممکن است و به همین خاطر تصمیم گرفتیم که عروسی خود را به گونهی دستهجمعی برگزار کنیم؛ چون شرایط اقتصادی خوب نیست.»
رابعه، تازهعروسی که با پسر کاکایش ازدواج کرده است، میگوید که خانوادهها نباید محفلهای عروسی با هزینههای هنگفت را برگزار کنند. او میافزاید: «رسمورواجهای ناپسند در جامعهی ما وجود دارد که باید به مرور زمان از بین بروند. زندگی دو طرف با عروسی که کمرشکن است، تلخ میشود. هر دو طرف باید به فکر آیندهی شان باشند و از برگزاری عروسی پرمصرف جلوگیری کنند.»
شماری از اشتراککنندگان در این محفل عروسی، میگویند که هزینههای بلند و رقابت میان خانوادهها در برگزاری محفلهای عروسی، سبب شده است که بسیاری از جوانان برای فراهمکردن هزینههای محفلهای عروسی شان مهاجرت کنند.
فهیم، اشتراککننده در این محفل، میگوید: «برگزاری عروسی دستهجمعی به هر دو طرف خوب است؛ چون بسیاری از جوانان در شرایط امروزی بیکار اند یا کار با درآمدی اندک دارند. بسیاری از جوانان به دلیل مصرف بلند عروسی نمیتوانند عروسی کنند.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
حبیبالله مدقق، عالم دین، نیز بر آسانگیری در برگزاری محفلهای عروسی از سوی خانوادهها تأکید میکند. او میگوید: «اسلام به آسانگیری امر ازدواج سفارش کرده است. ما باید با اسراف مبارزه و تلاش کنیم که با گذشت زمان، سقف عروسیهای پرهزینه را پایین بیاوریم. بسیاری از عروسیها با هزینههای بلند برخلاف دستورات دین است.»
در نزدیک به دو سال گذشته، به دلیل بلندبودن گراف ناداری، هزینههای گزاف عروسی و تویانه در میان خانوادهها، برگزاری محفلهای عروسی گروهی در ولایتهای مختلف افزایش یافته است.