مطیع‌الحق خالص، رییس عمومی اداره‌ی ملی حفاظت محیط زیست امارت اسلامی، امروز (یک‌شنبه، ۲۰ عقرب) در رأس یک هیئت فنی برای اشتراک در بیست‌ونهمین نشست سالانه‌ی تغییرهای آب‌وهوایی سازمان ملل متحد (کاپ ۲۹)، به جمهوری آذربایجان سفر کرده است.

رییس عمومی اداره‌ی ملی حفاظت محیط زیست، می‌گوید که حضور هیئتی از افغانستان در بیست‌ونهمین نشست سالانه‌ی تغییرهای آب‌وهوایی سازمان ملل متحد، یک فرصت است و آن‌ها می‌توانند با اشتراک در این نشست، آسیب‌پذیری افغانستان از اثرهای تغییرهای آب‌وهوایی را مطرح کنند.

مطیع‌الحق خالص، می‌افزاید: «ما تلاش خواهیم کرد که مطابق با دستور کار کنفرانس COP-29، موضوعات مرتبط با تغییرات اقلیمی و چالش‌های محیط‌زیستی را با جامعه‌ی جهانی مطرح کنیم و صدای مردم افغانستان را به گوش آن‌ها برسانیم.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

برنامه‌ی جهانی غذای سازمان ملل متحد، پیش از این گفته که افغانستان از نظر تأثیر بحران‌های آب‌وهوایی در رده‌ی ششم کشورهای جهان قرار دارد و در سال روان میلادی، سیل و خشک‌سالی همه ولایت‌های کشور را زیر تأثیر قرار داده است. به گفته‌ی این برنامه، در نتیجه‌ی سیلاب‌ها بیش از ۱۶۰ هزار تن آسیب دیده اند، ۲۰ هزار خانه ویران و هزاران هکتار زمین کشاورزی نابود شده است.

همین گونه، صندوق پشتیبانی از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در افغانستان، هشدار داده است که شهر کابل تا ۲۰۳۰ میلادی با کم‌بود شدید آب روبه‌رو خواهد شد. یونیسف، افزوده است که اثرهای منفی تغییرهای آب‌وهوایی یکی از عامل‌های کاهش قابل توجه سطح آب‌های زیرزمینی در بزرگ‌‌شهرهای افغانستان به ویژه کابل، محسوب می‌شود.

هرچند افغانستان سهم اندکی در انتشار گازهای گل‌خانه‌ای دارد؛ اما در میان ۱۰ کشور آسیب‌پذیر در برابر تغییرهای آب‌وهوایی قرار گرفته است.

شماری از آگاهان محیط‌زیستی، می‌گویند که حضور نماینده‌ای از امارت اسلامی در نشست «کاپ ۲۹» می‌تواند دیگر کشورها را از پیامدهای تغییرهای آب‌وهوایی که افغانستان به شدت از آن متأثر شده است، آگاه کند و برای مقابله با آن خواستار هم‌کاری شود.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

سیدمحمد سلیمان‌خیل، آگاه محیط‌زیستی، می‌گوید: «جهان در آستانه‌ی برگزاری نشست کاپ ۲۹ است و سه سال می‌شود که امارت اسلامی دعوت نشده بود و این پیامد منفی گذاشته بود. این می‌تواند شدت بحران بشری را با جلب کمک‌های بین‌المللی کاهش بدهد و پیامدهای تغییرات ناگوار اقلیمی را هم‌راهش مقابله و آگاهی‌دهی کند. هم‌چنان توجه جهانیان از سطح آسیب‌پذیری افغانستان از ناحیه‌ی تغییر اقلیمی افزایش پیدا کند و کمک‌های مالی و تخنیکی برای افغانستان صورت بگیرد. بنابراین، اشتراک هیئتی از افغانستان در این نشست‌ها مهم و حیاتی است و می‌تواند در کاهش پیامدهای تغییرات اقلیمی تأثیر بگذارد.»

مصطفا احمدزی، دیگر آگاه محیط‌زیستی، نیز می‌گوید که شیوع بیماری‌ها، ادامه‌ی خشک‌سالی‌ها، پایین‌رفتن سطح آب‌های زیرزمینی و ذوب‌شدن یخچال‌ها، از پیامدهای تغییرهای آب‌و‌هوایی است که افغانستان را بیش‌تر متأثر کرده است.

گفتنی است که بیست‌ونهمین نشست سالانه‌ی تغییرهای آب‌وهوایی سازمان ملل متحد، فردا (دوشنبه، ۲۱ عقرب/۱۱ نومبر) در شهر باکو، پایتخت آذربایجان آغاز می‌شود و تا ۲۲ نومبر ادامه دارد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: