یک نهاد خیریه بهنام «امام سجاد» در روستای «ریگشاد» در حومۀ شهر بامیان یک نانوایی ایجاد کرده است که روزانه به ۲۲۰ کودک یتیم و بیسرپرست نان توزیع میکند.
مسئولان این نهاد خیریه میگویند که حدود یک ماه از آغاز فعالیت «نانوایی خیریۀ امام سجاد» میگذرد. به گفتۀ مسئولان، این نانوایی توسط بانوان مدیریت میشود و روزانه به ۲۲۰ کودک یتیم و بیسرپرست و به هر کودک یکونیم قرص نان توزیع میکند.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
سیدمهدی بهزاد، مسئول نهاد خیریۀ «امام سجاد» در بامیان میگوید که پس از یک سروی آنان خانوادههایی را شناسایی کردند که کودکانشان یتیم و بیسرپرست و در تأمین نان خشک دچار مشکل بودند.
به گفتۀ بهزاد، آنان تنها برای خرید چوب سوخت و کرایۀ خانمهای نانپز از هر نان سه افغانی میگیرند. او از خیرین/خیرخواهان میخواهد که با این نهاد خیریه همکاری و کمک کنند تا نان خشک را بهطور کامل رایگان در اختیار کودکان یتیم و بیسرپرست قرار دهند.
فاطمه، باشندۀ روستای «ریگشاد» در حومۀ شهر بامیان که یک خانوادۀ پنج نفری را سرپرستی میکند، میگوید که در خانۀ او کسی نانآور نیست. او از ایجاد «نانوایی خیریۀ امام سجاد» راضی بهنظر میرسد، اما میخواهد که نان این نانوایی باید کامل رایگان شود؛ زیرا او درآمدی ندارد و قادر به پرداخت سه افغانی برای هر قرص نان هم نیست.
فاطمه میافزاید که با وجود سرازیرشدن کمکهای هنگفت نقدی و غیرنقدی از سوی سازمانهای خیریۀ ملی و بینالمللی در بامیان؛ اما به او تاکنون کمکی نرسیده است.
جمیله، یک تن از دخترخانمها نیز میگوید که او در یک خانوادۀ ۹ نفری در روستای «اژدر» در حومۀ غربی شهر بامیان زندهگی میکند و روزانه از «نانوایی خیریۀ امام سجاد» ۹ قرص نان میبرد و خانوادهاش روزها و شبهای سرد زمستان را با همین نان سپری میکند. جمیله از سازمانهای خیریه خواهان همکاری بیشتر است؛ زیرا او در خانوادۀ ۹ نفریاش هیچ کسی را بهعنوان سرپرست و نانآور ندارد تا معیشت زندهگیشان را تأمین کند.
مسئولان نهاد خیریۀ «امام سجاد» میگویند که به مدت هفت ماه روند توزیع نان بهطور رایگان به کودکان یتیم و بیسرپرست در شهر بامیان ادامه خواهد داشت. اما پس از آن، آنان از خیرین میخواهند که این روند را ادامه دهند؛ زیرا به باور آنان هنوز کودکان یتیم و بیسرپرست بسیار در شهر بامیان وجود دارند که نیاز به هرگونه کمک و همکاری دارند.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
لازم به یادآوریست که پیش از این نیز یک مکتب خصوصی زمینۀ آموزش رایگان را به صدها کودک بیسرپرست و فقیر در شهر بامیان ایجاد کرده است.