شماری از مرغ‌داران زن در غزنی، می‌گویند که کار در بخش پرورش مرغ به بهبود وضعیت زندگی آنان کمک کرده است.

زهره، باشنده‌ی روستای «غریب قلندر» غزنی، می‌گوید که بیش از ۸۰ مرغ تخمی دارد و ماهانه از فروش تخم آن درآمد خوبی به دست می‌آرود. او می‌افزاید: «روزانه نزدیک به ۶۰ عدد تخم مرغ را می‌فروشم؛ نصف پولش را برای مرغ‌هایم دانه می‌خرم و بخشی دیگرش برایم می‌ماند. اگر یک مکان بزرگ‌تر برای نگه‌داری مرغ داشته باشم، مرغ‌های بیش‌تری را پرورش خواهم داد.»

فهیمه، دیگر باشنده‌ی غزنی که به تازگی به مرغ‌داری رو آورده است، می‌گوید با درآمدی که این راه دارد بخشی از نیازهای خانواده‌اش را تأمین می‌کند. «بی‌کار بودم و از این وضعیت رنج می‌بردم؛ یکی از دوستانم مرغ‌داری می‌کرد، از او مشورت گرفتم و به این کار آغاز کردم؛ یک سرگرمی است و تا اندازه‌‌ای به اقتصاد خانواده‌ام کمک کرده است.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید 

این مرغ‌داران زن، از ریاست زراعت، آبیاری و مالداری غزنی و نهادهای امدادرسان می‌خواهند که از آن‌ها پشتیبانی و زمینه‌ی گسترش فعالیت شان را فراهم کنند.

براساس آمار ارائه‌شده از سوی ریاست زراعت، آبیاری و مالداری غزنی، اکنون در این ولایت ۷۳۰ فارم مرغ‌داری وجود دارد که بخش کوچک آن از سوی زنان اداره می‌شود.

در سوی دیگر، محمد شفیق، مدیر عمومی مرغ‌داری ریاست زراعت، آبیاری و مالداری غزنی، می‌گوید که از مرغ‌داران زن پشتیبانی و زمینه‌ی ایجاد فارم‌های مرغ‌داری به آنان‌ فراهم خواهد شد. او می‌افزاید: «فارم‌‌هایی که تقریباً از ۵۰ تا ۱۰۰ عدد مرغ در آن‌ها نگه‌داری می‌شود، وجود دارد که زنان در آن مشغول کار استند؛ کوشش ما همین است که مشکلات مرغ‌داران زن را حل و برنامه‌های آموزشی را برای چه‌گونگی پرورش مرغ‌ راه‌اندازی کنیم.»

دام‌داری، یکی از منابع اقتصاد افغانستان است و بیش‌تر شهروندان این کشور به ویژه در بخش‌های دوردست با کار در این بخش نیازهای خوراکی و غیرخوراکی خانواده‌های شان را تأمین می‌کنند.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

شماری از کارشناسان مسائل اقتصادی، می‌گویند که حل مشکلات مرغ‌داران زن و پشتیبانی از آن‌ها می‌تواند زمینه‌ را برای رشد اقتصاد خانواده‌ها و تشویق دیگر زنان به کار در بخش دام‌داری فراهم کند.

حسن‌رضا شایانفر، کارشناس مسائل اقتصادی، می‌گوید: «راه‌اندازی تجارت‌های کوچک در قالب فارم‌های مرغ‌داری، تولید محصولات خانگی، قالین‌بافی و دیگر موردها می‌تواند در رفع مشکلات اقتصادی خانواده‌ها بسیار کمک کند.»

در سال‌های پسین، شماری زیادی از زنان به راه‌اندازی تجارت‌های کوچک در خانه رو آورده اند. پیش از این، سازمان خوراک و کشاورزی ملل متحد در افغانستان، اعلام کرده بود که در ۲۰۲۴ از بیش از ۱۸ هزار زن در افغانستان پشتیبانی و به آن‌ها مرغ‌های تخمی توزیع کرده است.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: