امارت اسلامی، به مناسبت «روز جهانی مبارزه با فساد»، میگوید که در سه سال گذشته مبارزهی جدی در برابر فساد در افغانستان صورت گرفته و اکنون این پدیده به صفر نزدیک شده است.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی حکومت سرپرست، میگوید که امارت اسلامی به مبارزهاش در برابر گونههای فساد در افغانستان ادامه میدهد. او میافزاید: «در زمان جمهوریت، افغانستان در ردهی نخست و دوم فساد در دنیا بود؛ اکنون فساد در افغانستان نزدیک به صفر است و اگر در جایی هم دیده میشود بسیار به سطح پایین و تحت تعقیب ارگانهای عدلی قرار دارد.»
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
در سوی دیگر، سازمان ملل متحد، اعلام کرده که بسیاری از چالشها، نابرابریها و محرومیتهای اجتماعی در جهان با پدیدهی فساد مرتبط است.
این نهاد، با پخش گزارشی گفته است: «پیکار روز جهانی مبارزه با فساد در ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۵ بر نقش جوانان به عنوان مدافعان افزایش آگاهی در بارهی فساد و تأثیرهای آن بر جوامع متمرکز است؛ زیرا این امر بیشتر جوانان را از فرصتهای تحصیلی، چشمانداز شغلی و مشارکت در زندگی عمومی محروم میکند.»
سازمان ملل متحد، تأکید کرده که مبارزه با فساد برای آیندهی یکچهارم جمعیت جهان حیاتی است.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
با این همه، نیازمحمد همدرد، کارشناس پالیسی عامه، میگوید که برای مبارزهی جدی در برابر گونههای فساد و ازمیانبردن این پدیده از جهان، دولتها باید پالیسی منظم و جامع ایجاد کنند. او میافزاید: «برای مبارزه با فساد آگاهی عامه از انواع فساد باید بلند برده شود؛ دوم قوانین سختگیرانه باید در نظر گرفته شود؛ این موردها در کاهش فساد میتواند تأثیرگذار باشد؛ در بسیاری از کشورها جوانان که نیروی فعال جامعه اند، قربانی فساد میشوند.»
۹ دسمبر، در ۲۰۰۵ از سوی سازمان ملل متحد به هدف افزایش آگاهی در بارهی فساد، تأثیر آن بر جوامع و بسیج دولتها برای مقابله با این پدیده به عنوان روز جهانی مبارزه با فساد نامگذاری شده است.