به دنبال آسیبپذیری سکتور کشاورزی افغانستان از تغییرهای آبوهوایی، شماری از کشاورزان در ولسوالی چپرهار ننگرهار، میگویند که به دلیل کمبود آب در سال روان خورشیدی در هزاران جریب زمین چیزی کاشته نشده است.
نذیراحمد، کشاورز در ولسوالی چپرهار، میگوید که چشمهها و دیگر منابع آبی در این ولسوالی خشکیده است. او میافزاید: «هر بار که محصول را میکاریم و به حاصل میرسد، به دلیل کمبود آب میسوزد. از دولت میخواهیم برای ما ذخیرهی آب ایجاد کند.»
مرجانگل، دیگر کشاورز در ولسوالی چپرهار، میگوید که به دلیل نبود آب در بخشی از زمینهایش چیزی نکاشته است. «از مقامهای امارت اسلامی درخواست داریم که در این ولسوالی سدهای آب بسازند و به اندازهی نیاز آب رها شود؛ با این روند به چاههای ما نیز زیان میرسد.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
این کشاورزان، از ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ننگرهار، میخواهند که برای حل مشکل کمبود آب در این ولسوالی بندهای آبگیر بسازند.
افغانستان ششمین کشور آسیبپذیر از تغییرهای آبوهوایی است و این تغییرها، سالانه ۲۸۰ میلیون دالر به سکتور کشاورزی این کشور زیان وارد میکند.
مسئولان در ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ننگرهار، میگویند که به دلیل تغییرهای آبوهوایی سطح آبهای زیرزمینی در شماری از ولسوالیهای این ولایت کاهش یافته است.
اجمل سبحانی، مسئول بخش رسانههای این ریاست، میگوید که برای حل مشکل کمبود آب در ولسوالی چپرهار ساخت بندهای آبگیر آغاز شده است. او میافزاید: «ما تلاش میکنیم تا این ولسوالیها را تقسیمبندی کنیم؛ یکی آن آب بیشتر دارد در حالی که دیگر آب کمتر یا آب ندارد مانند چپرهار و رودات؛ در چپرهار با کمک نهادها ساخت بندهای آبگیر ادامه دارد.»
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
به گفتهی ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ننگرهار، در ولسوالیهای این ولایت ۲۲۵ کاریز وجود دارد که شماری از آنها به دلیل خشکسالی و حفر چاههای عمیق خشکیده است.
عوضخان شیرزاد، کارشناس امور کشاورزی در ننگرهار، میگوید که تغییرهای آبوهوایی، استفادهی بیش از اندازه از آبها، حفر چاههای عمیق، از دلیلهای اصلی کمبود آب در ننگرهار است. «در جای که آب کم نیاز است، کشاورزان بیش از حد مصرف میکنند. کشاورزان باید برای نگهداری آب در یک گوشهی زمین خود ذخیرههای کوچک آبی بسازند یا از سیستمهای قطرهای برای آبیاری کار بگیرند تا این مشکل تا حدی رفع شود.»
تغییرهای آبوهوایی در سالهای پسین در افغانستان در کنار سکتور کشاورزی دیگر بخشها را نیز زیانمند کرده است. بر اساس آمار ارائهشده از سوی ادارهی ملی حفاظت محیط زیست، افغانستان برای مبارزه با پیامدهای تغییرهای آبوهوایی تا سال ۲۰۳۰ سالانه به ۲۰.۶ میلیارد دالر نیاز دارد.