همزمان با سردشدن هوا، نیازمندان در کابل و شماری از ولایتها، میگویند که توان تأمین مواد خوراکی و سوختی را ندارند.
نازو، باشندهی غزنی، میگوید که هنوز نتوانسته برای زمستان پیش رو آمادگی بگیرد. او میافزاید: «ما هیچ چیز نداریم؛ تمام روز تلاش میکنم به دشواری میتوانم نفقهی کودکانم را برآورده کنم؛ زمستان در پیش است و این ما را نگران کرده است.»
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
عبدالکبیر، باشندهی غور که سرپرست خانوادهی هفتنفره است، میگوید که برای تأمین نیازهای خانوادهاش ناچار شده کودکانش را به کار در جادهها بفرستد. «از کمر فلج استم و کار کرده نمیتوانم؛ پسر ۱۴سالهام را از مکتب کشیدم؛ در چهارراه سبزیفروشی فروشی میکند؛ روز ۱۰۰ افغانی درآمد دارد با آن پول نمیتوانم مواد سوختی آماده کنم.»
در سوی دیگر، دفتر همآهنگکنندهی کمکهای انساندوستانهی سازمان ملل متحد (اوچا)، اعلام کرده که ۲۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن در افغانستان به کمکهای انساندوستانه نیاز دارند که از این میان، ۹ میلیون و ۲۰۰ هزار آن کودکان اند.
این نهاد، روز گذشته -چهارشنبه، ۷ قوس- در خبرنامهای در وبسایت خود، نوشته که ناامنی غذایی، سوءتغذیه، رویدادهای طبیعی، مهاجرتهای داخلی، شیوع بیماریهای ساری و وضع محدودیت بر آزادیها زنان، وضعیت بشری را با چالش روبهرو کرده است.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
عبداللهی ۱۳ساله که در جادههای کابل دستفروشی میکند، میگوید که تلاش دارد با کارکردن باری را از دوش خانوادهاش بردارد. او میافزاید: «از ۱۰ صبح تا ۱۰ شام کار میکنم؛ ساجقفروشی میکنم؛ پدرم کار میکند در ساختمانها روزانه نزدیک به ۴۰۰ افغانی درآمد دارد؛ ولی نمیتواند نیازهای خانواده را برآورده کند به همین خاطر من هم کار میکنم.»
پیش از این دفتر همآهنگکنندهی کمکهای انساندوستانهی سازمان ملل متحد، گفته بود که تنها ۲۰ درصد بودجهی مورد نیاز برای کمکرسانی به نیازمندان در افغانستان تأمین شده در حالی که این نهاد، به بیش از سه میلیارد دالر نیاز دارد.