شماری از کشاورزان در فراه، میگویند که کاشت پنبه و حاصلات آن در سال روان خورشیدی در این ولایت افزایش یافت.
محمدنبی، کشاورز در فراه، میگوید که در سال روان از زمینهایش پنبهی خوبی برداشت کرده است. او میافزاید: «دو سال میشود که پنبه کاشت میکنم؛ سال نخست زمین کم داشتم، حاصلات زیاد نداشت؛ اما امسال حاصلاتم دو برابر شده و نیازهای خانواده از همین راه برآورده میشود.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
غلامرضا، دیگر کشاورز در فراه، میگوید که به دلیل پرفروشبودن پنبه به کاشت آن رو آورده است. «تمام باشندگان فراه به خصوص مردم بالابلوک پنبه کاشت میکنند؛ با پروسس پنبه آشنایی داریم؛ هر سال پنبه کاشت میکنیم؛ چون نسبت به کاشت گندم بهتر است.»
شماری از کشاورزان در فراه که در گذشته در زمینهای شان خشخاش میکاشتند نیز، میگویند که اکنون به کاشت پنبه رو آورده اند.
شکیب، باشندهی فراه، میگوید: «اکنون کوکنار کاشت نمیکنیم؛ در سه سال اخیر مردم بیاندازه پنبه کاشت میکنند؛ خواست ما این است که برای فروش پنبه بازاریابی بیشتر شود.»
عبدالرازق فراهی، مسئول ترویج ریاست زراعت، آبیاری و مالداری فراه، میگوید که در سه سال پسین علاقهمندی به کاشت پنبه در این ولایت افزایش یافته است. او میافزاید: «پنبه بدیل خوبی برای کاشت خشخاش است؛ ریاست احصائیهی مرکزی با همآهنگی وزارت زراعت و واحد دومی ریاست زراعت فراه در چند ولسوالی نمونهگیری پنبه را انجام داده اند؛ از ۱۶ مترمربع زمین ما پنبه را جمعآوری کردیم که در آینده بتوانیم در این زمینه بازار ایجاد کنیم.»
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
عبدالله قادری، کارشناس امور کشاورزی در فراه، میگوید که برای پشتیبانی از کشاورزان باید زمینهی فروش محصولات آنان فراهم شود. «صنعت پنبه در فراه مدت کمی میشود که ترویج یافته؛ کشاورزان ما به کودهای کیمیایی، تخمهای اصلاحشده و مشورتهای فنی نیاز دارند تا بتوانند مراحل کاشت و برداشت را به گونهی درست انجام دهند و کاشت میکانیزه شود.»
بر اساس آمار ارائهشده از سوی ریاست زراعت، آبیاری و مالداری فراه، تخمین زده میشود که در سال روان از دو هزار و ۶۹۰ هکتار زمین تحت کاشت پنبه در این ولایت، پنج هزار و ۳۸۰ تُن پنبه برداشت شود.