همزمان با افزایش حاصلات سیب در میدانوردک، شماری از باغداران در این ولایت از نبود سردخانهها برای نگهداری محصولات شان شکایت دارند.
ریدیگل، باغدار در میدانوردک، میگوید که با این در سال روان خورشیدی از باغهای سیبش حاصلات خوبی برداشت کرده؛ اما به دلیل نبود سردخانه بخشی از آن فاسد شده است. او میافزاید: «حاصلات سیب در میدانوردک به شکل قابل توجه افزایش یافته؛ ولی نبود بازار و سردخانهها روی حاصلات ما تأثیر گذاشته است. برای نگهداری سیب باید سردخانههای معیاری ایجاد شود.»
کمبود یا نبود سردخانههای بزرگ و معیاری، از چالشها در برابر سکتور کشاورزی افغانستان است؛ چیزی که سبب میشود میوهها و دیگر محصولات کشاورزی فاسد یا به بهای اندک در بازارهای داخلی و بیرونی عرضه شود.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
نعمتالله، دیگر باغدار در میدانوردک، میگوید که نبود سردخانهها برای نگهداری سیب سبب شده که نتواند این میوه را به بهای خوب بفروشد. «سیب به شکل معیاری از درخت گردآوری و در کارتنها بستهبندی میشود؛ هوای داخل کارتن مسدود است و یک ماه بعد که محصول را برای فروش به بازار انتقال میدهیم، قیمت آن پایین میآید.»
این باغداران، از ریاست زراعت، آبیاری و مالداری میدانوردک، میخواهند که برای نگهداری محصولات شان سردخانههای معیاری ایجاد کنند.
عیدمحمد ظاهری، آمر امور زراعتی ریاست زراعت، آبیاری و مالداری میدانوردک اما میگوید که سه سردخانهی معیاری در این ولایت ساخته شده که ظرفیت نگهداری دو هزار و ۵۰۰ متریک تُن سیب را دارد. او میافزاید: «حاصلات سیب افزایش یافته و دلیل آن هم ارائهی مشورتها از سوی ریاست زراعت بهباغداران است. خوشبختانه میدانوردک ولایتی است که در کنار دیگر میوهها سیب آن شهرت خاص دارد.»
به گفتهی ظاهری، در سال روان خورشیدی حاصلات سیب در میدانوردک ۳۰ درصد افزایش یافته و پیشبینی میشود که از باغهای سیب در این ولایت، ۱۵۰ هزار متریک تُن سیب برداشت شود.
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
پیش از این، کشاورزان در دیگر ولایتها از جمله لوگر، سرپل، پکتیا، غزنی و هلمند نیز خواستار ایجاد سردخانهها برای نگهداری محصولات شان شده بودند.
وحیدالله، کارشناس امور کشاورزی در میدانوردک، میگوید که اگر به محصولات کشاورزی بازار فروش و سردخانههای معیاری ایجاد شود، سکتور کشاورزی افغانستان رشد خواهد کرد. «باغداران در میدانوردگ سیب را در سردخانههایی نگهداری میکنند که معیاری نیست و بیشتر حاصلات آنها فاسد میشود؛ هوای میدانوردک سرد است؛ در سرخانههای این ولایت برق نیست و افراد مسلکی کار نمیکند.»
سکتور کشاورزی، از مهمترین منابع اقتصادی افغانستان است و کموبیش ۷۵ درصد خانوادهها، با کار در این بخش نیازهای خوراکی و غیرخوراکی شان را تأمین میکنند.