شماری از خبرنگاران و مسئولان برخی از رسانهها، با شکایت از همکارینکردن مسئولان برخی از ادارهها و وزارتخانهها در بخش شریککردن اطلاعات مورد نیاز با آنها، میگویند که ادامهی این وضعیت، کار خبرنگاران و رسانهها را دشوارتر میکند. آنان، از وزارت اطلاعات و فرهنگ خواستار حل این مشکل اند.
علیاکبر و سیدبلال، خبرنگاران دو رسانهی تصویری در کابل، به سلاموطندار میگویند که با وجود برقراری تماس تلفنی و فرستادن پیامهای مکرر به سخنگویان ادارههای حکومتی، برخی از سخنگویان حاضر به پاسخگویی به آنان نمیشوند.
علیاکبر، میافزاید: «متأسفانه دسترسی به اطلاعات اخیراً از سوی سخنگویان محدود شده است. ما همهروزه برای بهدستآوردن اطلاعات با تماسها و پیامهای مکرر در آخر روز متوجه میشویم که هیچ اطلاعاتی با ما شریک نشده است. ما از وزارت اطلاعات و فرهنگ خواستار حل این مشکل هستیم.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
سیدبلال، نیز میگوید: «دسترسی به اطلاعات یک چالش بوده و است. وقتی خبرگاران در مرکز با این چالش روبهرو اند، یقیناً که خبرنگاران در ولایتها چالشهای بیشتری در این باره دارند. در برخی موارد سخنگویان عمومی کلیپ میدهند.»
این دو خبرنگار، میافزایند که شریکنکردن اطلاعات از سوی منابع حکومتی، آنان را وادار به پخش گزارشهای یکجانبه یا هم لغو گزارش میکند.
الهام حقیقت، مدیرمسئول رادیو «حقیقت» در ننگرهار، از سخنگویان ادارههای امارتی میخواهد که به منظور بهبود کار رسانهها، باید اطلاعات را به موقع در دسترس خبرنگاران قرار دهند.
او میگوید: «بعضی وقتها برخی از مسئولان، با رسانهها معلومات را شریک نمیکنند. از مسئولان خواست ما این است که سر وقت اطلاعات را با ما و رسانهها شریک کنند.»
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
با این حال، خبیب غفران، سخنگوی وزارت اطلاعات و فرهنگ حکومت سرپرست، میگوید که این وزارت متعهد به حل مشکل دسترسی به موقع خبرنگاران و رسانهها به اطلاعات است.
او میافزاید: «ریاست دسترسی به اطلاعات وزارت اطلاعات و فرهنگ سلسله برنامههایی را برای همآهنگی میان رسانهها و ادارههای امارتی به راه انداخته است و به شمول زونها در مرکز هم این برگزار میشود. این وزارت متعهد است که در جهت دسترسی به اطلاعات تلاش خواهد کرد و میکند که رسانهها دسترسی به موقع به اطلاعات داشته باشند.»
پیش از این نیز بارها خبرنگاران از دسترسینداشتن به موقع به اطلاعات در کابل و ولایتها شکایت کرده اند.