گلفروشان در سرای گلفروشی در شهر کندز، با گلایه از کسادی بازار کار، میگویند که در بیشتر از یک سال پسین، مشتریان شان به اندازهی چشمگیری کاهش یافته است. در سرای گلفروشی کندز، بیش از ۳۰ نوع گل با نوعیت و کیفیت خاص وجود دارد. گلفروشان در این سرای، میگویند که به دلیل سردی هوا در زمستان گذشته، گلهای شان در گلخانهها آسیب دیده است و اکنون، از دیگر ولایتها گل وارد میکنند.
آغامحمد احمدی، گلفروش در سرای گلفروشی کندز، به سلاموطندار میگوید: «در زمستان که یخبندان بود و همهی گلها به ویژه گلهای نازک را یخ زده و از فروش مانده است. گلهایی را که از جلالآباد و کابل میآوریم، به ما به بهای گزاف تمام میشود. هنگامی که این گلها را میفروشیم، مشتری توان خرید آن را ندارد.»
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
عزیزاحمد، دیگر گلفروش در سرای گلفروشی کندز، نیز میگوید: «اگر وضعیت این گونه به پیش برود، ما مجبوریم تغییر شغل بدهیم و یک شغل دیگر را انتخاب کنیم. ما تا ۶۰۰ هزار افغانی را برای استفادهی بخاری در گلخانهها مصرف کردیم؛ اما اکنون فروش نداریم و وضعیت خراب است.»
در همین حال، شماری از باشندگان کندز که برای خرید گل به گلفروشی این شهر آمده اند، میگویند که بهای گل نسبت به سالهای پیش، سه تا چهار برابر افزایش یافته است. عبدالکریم بلوچ، باشندهی کندز، میگوید: «امسال بهای گل بالاتر است. سال گذشته که میخریدیم، یک گل ۵۰ تا ۶۰ افغانی بود؛ اما امسال ۱۵۰ تا ۲۰۰ افغانی است.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
با این حال، مسئولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری کندز، میگویند که برای پشتیبانی از پرورشدهندگان گل، سال گذشته نزدیک به ۵۵ سبزخانه را در این ولایت ایجاد کرده اند و در آینده نیز این تلاش ادامه خواهد داشت. امانالله حسن، رییس زراعت کندز، میگوید: «سرما، بسیاری از دهقانان و پیشهکاران در باغها و باغچهها را متضرر کرده است. ما به همکاری مؤسسهها در خدمت مردم هستیم و در آینده سبزخانههای بیشتری ایجاد خواهیم کرد.»
گفتنی است که پس از رویکارآمدن امارت اسلامی، گلفروشان در شماری دیگر از ولایتها به شمول کابل، نیز از کاهش مشتریان شان گلایه داشته اند.