در روزهای پسین، ادعای حضور و فعالیت اعضای تحریک طالبان پاکستان (تیتیپی) در خاک افغانستان، در حال بدلشدن به نقطهی تقابل میان امارت اسلامی و پاکستان است.
هرچند با میانجیگری امارت اسلامی، آتشبس موقتی میان حکومت پاکستان و تحریک طالبان این کشور شکل گرفته بود؛ اما با پایان این آتشبس، فعالیت تحریک طالبان پاکستان گسترش یافته و به تازگی کابینهی خودش را نیز اعلام کرده است.
به دنبال گسترش عملیات تحریک طالبان پاکستان در خاک این کشور، ظاهراً حکومت پاکستان، مبارزه در برابر این گروه را جدی گرفته و به تازگی رانا ثناءالله، وزیر امور داخلهی این کشور، مدعی شده است که این گروه در داخل افغانستان حضور دارد و در صورت نیاز، در برابر آن عملیات نظامی انجام خواهند داد.
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
این اظهارات وزیر داخلهی پاکستان، با واکنش جدی وزارت دفاع ملی افغانستان روبهرو شده است. این وزارت، با پخش اعلامیهای گفتههای اخیر وزیر داخلهی پاکستان را تحریکآمیز و بیاساس خوانده و گفته است که تحریک طالبان پاکستان در خاک افغانستان حضور ندارد.
با این حال، آگاهان در واکنش به اظهارات وزیر داخلهی پاکستان، میگویند که حکومت این کشور، برای فشارآوردن بر امارت اسلامی بهانهجویی میکند که استفاده از ادعای حضور تحریک طالبان پاکستان نیز، در همین راستا صورت میگیرد.
محمود اضطرابی، آگاه مسائل سیاسی، میگوید: «اظهارات ضدونقیض مبنی بر این که تیتیپی در درون افغانستان وجود دارد، به خود حکومت امارت اسلامی برمیگردد که چهگونه این تعارضهای ناشی از سیاست خارجی را در واقع مهار میکند.»
عزیز معارج، دیگر آگاه مسائل سیاسی، نیز میگوید: «ادعای پاکستان یک پروژه است برای واردکردن فشار تا خواستهایش را بقبولاند و این جا حکومت افغانستان هم مسئولیت دارد که این را ثبوت بکند که واقعاً تیتیپی در افغانستان حضور دارد یا نه؟»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
آگاهان همچنان بر ایجاد و اجرای راهبرد و پالیسی درازمدت و همآهنگی با منطقه برای پاسخگویی به این دست اظهارنظرها و نگرانیها در بارهی حضور و فعالیت گروههای مسلح در افغانستان، تأکید دارند.
صادق شینواری، آگاه مسائل نظامی، میگوید: «تیتیپی نه تنها در این اواخر به بیثباتی پاکستان یک خطر جدی شده؛ بل که برای کشورهای منطقه هم یک سلسله نگرانیها را ایجاد کرده است و برای ازبینبردن این گروه و سایر گروههای تروریستی، به یک همآهنگی در منطقه و پاکستان نیاز است.»
گفتنی است که نزدیکی امارت اسلامی با تحریک طالبان پاکستان، همواره گمانهزنیها مبنی بر حضور این گروه در داخل افغانستان را، پیش کشیده است.