در حالی که از فرمان رهبر امارت اسلامی مبنی بر گردآوری تکدیگران و پرداختن تنخواه ماهوار به آنها، بیشتر از دو ماه میگذرد، شماری از تکدیگران در شهر کابل از دریافتنکردن تنخواه و منع تکدیگری از سوی نیروهای امارت اسلامی، شکایت دارند.
مایل ۵۵ساله، باشندهی کابل که از دو چشم نابینا است و پیش از این با تکدیگری شبوروزش را میگذرانده، میگوید که «کمیتهی جمعآوری گداها»، یک ماهونیم گذشته او را نامنویسی و بایومتریک کرده؛ اما هنوز، تنخواهی به او پرداخت نشده است. او، میگوید که خانوادهی ۹نفریاش به جز او، نانآور دیگری ندارد؛ چیزی که او را ناچار کرده، دست نیاز به دیگران دراز کند.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
مایل، گلایهکنان، ادامه میدهد: «به ما هیچ اجازه نمیدهند؛ پلیس ما را بازداشت میکند. من که نابینا استم و کار دیگری هم نمیتوانم بکنم. خانوادهی نُهنفره دارم، باید پولی را که گفته بودند، بدهند. کاری که نمیتوانم؛ باید همراه کودکانم در خانه بمانم.»
گلعلم، باشندهی دیگر کابل که پیش از این با درازکردن دست نیاز به مردم، میتوانسته، نان بخورونمیری برای خانوادهاش فراهم کند، میگوید: «نابینا استم و هیچ کاری نمیتوانم بکنم. دو ماهونیم میشود که بایومتریک شدهام؛ اما امروز و فردا میکنند؛ اما هیچ کس کمک نکرده است.»
با این حال، جمعیت هلالاحمر افغانی که مسئولیت توزیع تنخواه تکدیگران را به عهده دارد، میگوید که در مرحلهی نخست روند توزیع کمک، نزدیک به دو میلیون افغانی به تکدیگران در شهر کابل توزیع شده و مرحلهی دوم توزیع کمک نیز، به زودی آغاز خواهد شد.
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
مغفرالله شهیدزوی، از مسئولان جمعیت هلالاحمر افغانی، میگوید که تفکیک تکدیگران هنوز هم ادامه دارد؛ تا آنهایی که نیازمند اند و آنهایی که حرفهای، از همدیگر جدا شوند. او، میگوید: «مرحلهی اول گذشته است؛ کسانی را که از سر سرک جمعآوری کردهایم، به آنها پول میدهیم؛ به آنان فُرم میدهیم تا خانهپری کنند و کارهای رسمی شان تمام شود. بیشتر آنان تا اکنون فرم را نیاورده اند؛ یعنی آنها گداهای حرفهای اند.»
این در حالی است که جمعیت هلالاحمر افغانی، پیش از این نیز مدعی شده بود که بیشتر از ۹۰ درصد تکدیگران در شهر کابل، حرفهای استند.
گفتنی است که روند گردآوری تکدیگری و توزیع کمک به آنها، اکنون تنها شهر کابل را پوشش میدهد.