امروز هفتم جون، مصادف است با روز جهانی مصونیت غذایی. این روز در جهان با شعار «غذای مصون و صحت مصون» بزرگ‌داشت می‌شود،‌ اما افغانستان در حالی از این روز بزرگ‌داشت می‌کند که نزدیک به ۲۰ میلیون تن در این کشور به غذای کافی دست‌رسی ندارند.

با این حال، یک تن از پروفسوران بخش داخلۀ شفاخانۀ صحت طفل اندراگاندی به سلام‌وطندار می‌گوید که با آمدن تحولات تازه در افغانستان اقتصاد مردم تضعیف شده است و مردم بیش‌تر از هر زمان دیگری با فقر روبه‌رو اند.

پروفسور محمدعارف حسن‌زی، مسئول بخش داخلۀ شفاخانۀ صحت طفل اندراگاندی می‌گوید فقر بیش‌تر سبب شده است که بسیاری از خانواده‌ها در افغانستان غذای کافی و سالم نداشته باشند. او می‌افزاید به‌دلیل این‌که اوان کودکی آغاز رُشد است، کودکان باید از غذای کافی و سالم تغذیه شوند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

به باور پروفسور حسن‌زی، تغذیه‌نشدن کودک از غذای سالم سبب می‌شود که کودکان به بیماری‌های گونه‌گون به‌ویژه به بیماری سوءتغذیه مبتلا شوند.

در همین حال، الوی فیلیون، رئیس کمیتۀ صلیب سرخ در افغانستان در توییترش هشدار داده است که عمیق‌ترشدن بحران اقتصادی افغانستان، میلیون‌ها شهروند این کشور را به کام فقر می‌کشاند. او خواستار بسیج جامعۀ جهانی برای مهار این بحران شده است.



رئیس کمیتۀ صلیب سرخ در افغانستان گفته است که با گذشت هر روز شهروندان افغانستان برای دست‌رسی به غذا وسایل خانۀشان را می‌فروشند. پیش از این نیز این کمیته گفته بود که فقر و تنگ‌دستی در افغانستان نگران‌کننده است و نیاز است تا با مردم این کشور کمک‌های بیش‌تری صورت گیرد.

از سویی هم، ادارۀ ملی غذا و ادویۀ افغانستان از جامعۀ جهانی خواستار کمک‌های مالی و فنی در این بخش شده است. عبدالباری عمر، رئیس این اداره می‌گوید که قرار است آنان در آینده یک مرکز بزرگ معلوماتی در بخش مصونیت غذایی ایجاد کنند.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

رئیس ادارۀ ملی غذا و ادویۀ افغانستان می‌افزاید که پلان عملیاتی و انکشافی را در این بخش روی‌دست دارند تا بتوانند نتیجۀ خوب‌تری را در بخش مصونیت غذایی حاصل کنند. او به مردم اطمینان می‌دهد که امارت اسلامی تلاش می‌کند به مردم غذای سالم و باکیفیت عرضه کند.

او می‌گوید: «به جامعۀ جهانی صدا می‌کنیم که بعد از این در این بخش به افغان‌ها کمک بکند و در این بخش به ادارۀ ملی غذا و ادویه و به اداره‌های مربوطه وسایل، تجهیزات و کمک‌های مالی و تخنیکی/فنی بیش‌تر کمک کند.»

گفتنی‌ست پیش از این برنامۀ جهانی غذا هشدار داده بود که ۹۵ درصد شهروندان افغانستان به مواد غذایی کافی دست‌رسی ندارند و میزان درآمد و فرصت‌های کاری نیز در این کشور کاهش یافته است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: