چهارم جنوری، روز جهانی خط بریل یا خط ویژۀ نابینایان است. از این روز، امروز با حضور شماری از نابینایان در شهر مزارشریف، مرکز بلخ بزرگداشت شد. شماری از نابینایان در بلخ میگویند که وضعیت افغانستان در چند ماه پسین برای آنان چالشهای بسیاری را بهوجود آورده است و آنان با دشواریهای بسیاری روبهرو شدهاند.
نبود کتابهای درسی به خط بریل، ناآشنایی آموزگاران با شیوۀ نگارش نابینایان، نبود برنامههای درست حمایتی، توقف فعالیت مکتب ویژۀ نابینایان و پرداختنشدن معاش هفت ماهۀ معلولان، از چالشهاییاند که از سوی نابینایان مطرح میشود.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
جمشید سلطانی، یک تن از نابینایان در بلخ، میگوید: «در بخش آموزش مشکلات داریم، مکتب ما فعلاً غیرفعال است، به این مشکل باید رسیدهگی شود. خوب است که به مشکلات نابینایان در کُل رسیدهگی شود، یکی باشد که پُل ارتباط بین ما و مسئولان باشد.»
اجمل رحمانی روشندل، یک تن دیگر از نابینایان در بلخ، از مسئولان امارت اسلامی میخواهد که زمینۀ آموزش، کار و فعالیت در اجتماع را برای آنان فراهم کنند. او تأکید میکند که رسیدهگی به مشکلات نابینایان باید در اولویت کاری مسئولان امارت اسلامی باشد.
در همین حال، یارمحمد فاروقی، هماهنگکنندۀ ساحهیی جمعیت هلالاحمر افغانی در شمال کشور، میگوید که فراهمسازی زمینههای حمایتی و رویدستگیری برنامههای مناسب برای پشتیبانی از افراد دارای معلولیت و کاهش چالشهای این قشر در بخشهای مختلف، از اولویتهای کاری آنان است.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
یارمحمد فاروقی میافزاید: «جمعیت هلالاحمر افغانی یک نهاد خیریۀ بیطرف و بشردوسانه است و در اینجا حقوحقوق همه مطرح است. من و پرسنل/کارمندان دفتر ما در این دفتر در خدمت همه هستیم و از هیچگونه کمک دریغ نمیکنیم.»
خواستیم دربارۀ مشکلات نابینایان کشور دیدگاه مسئولان امارت اسلامی را داشته باشیم؛ اما با تماسهای پیهم موفق نشدیم.