شماری از خبرنگاران بامیان از محدودشدن دسترسی به اطلاعات در این ولایت ابراز نگرانی میکنند. آنان با انتشار قطعنامهیی از ادارۀ محلی و نهادهای دولتی بامیان خواستهاند که بر بنیاد قانون دسترسی به اطلاعات، معلومات لازم را با رسانهها شریک کنند.
زمان احمدی، خبرنگار محلی در بامیان به این باور است که تهدیدات علیه خبرنگاران افزایش یافته و این مسأله نیز برای جامعۀ رسانهیی این ولایت قابل نگرانیست.
اسحاق اکرمی، دیگر خبرنگار محلی در بامیان امروز در یک نشست خبری در این ولایت میگوید که شنبۀ همین هفته، بیستوسوم حوت/اسفند او و یک همکارش از سوی آمر رادیو تلویزیون ملی این ولایت و هفت تن از کارمندان اداری و فنی این رسانه، در دفتر کاریاش لتوکوب شدهاند.
آقای اکرمی از نهادهای عدلی و قضایی این ولایت میخواهد که این قضیه را بررسی و به آن رسیدهگی کنند.
همچنان در قطعنامۀ جمعی از خبرنگاران آمده است که نهادهای امنیتی، عدلی و قضایی هرچه زودتر به طور بیطرفانه رویداد پیشآمده را بررسی و ملامت و سلامت آن را معلوم کنند.
از سوی هم، محمدرضا آرمان، آمر رادیو تلویزیون ملی بامیان میگوید که او با این خبرنگار محلی، هیچ مشکلی ندارد و جنجال آنها بر سر یک موضوع حقوقیس.
آقای آرمان در پیوند به ادعای لتوکوب اسحاق اکرمی مدعیست که نخست آقای اکرمی دست به پرخاشگری زده و او فقط به دفاع مشروع پرداخته است.
آمر رادیو تلویزیون ملی بامیان نیز ادعای برخورد کارمندان این رسانه با اسحاق اکرمی را رد میکند و میگوید که تنها خودش برخورد فیزیکی داشته است و تمامی مسئولیتها و عواقب قانونیاش را نیز خود بردوش میگیرد.
با این حال، عبدالله شایگان، فعال مدنی در بامیان نیز میگوید که وضعیت جاری برای خبرنگاران و فعالان مدنی در این ولایت نگرانکننده است. به گفتۀ او، وضعیت روزبهروز در این ولایت بدتر میشود و به فعالیت مدنی و رسانهیی محدودیت وضع شده است.
عبدالله شایگان میافزاید که موجودیت تهدیدات و وضعیت نامناسب جاری، سبب شده است شماری از فعالان مدنی به خودسانسوری روی آورند و حتی در این اواخر یکی از فعالان مدنی این ولایت را ترک کرده است.