یک گروه چهار نفری دانشجویان دانشکدۀ کمپیوتر ساینس دانشگاه هرات برای مبارزه با ویروس کرونا، دروازۀ هوشمند ساختهاند. این دانشجویان که این دروازۀ هوشمند را با مصرف هزار دالر از هزینۀ شخصی خود به مدت پنج ماه ساختهاند میگویند، این دروازه افزون بر ضدعفونیکردن افراد، درجۀ تب آنان را نیز نشان میدهد.
مهسا قیومی، زینب محمدی، فاطمه ذبیحی و همایون محمدی، دانشجویانیاند که این دروازۀ هوشمند را ساختهاند.
همایون محمدی یکی از سازندهگان این دروازۀ هوشمند به سلاموطندار میگوید که این دروازه به گونۀ خودکار تب افراد را میسنجد و معلومات افراد را لحظهبهلحظه به مرکز اطلاعات میفرستد.
او میگوید: «کارکرد دروازه طوریست که در مرحلۀ اول در هنگام ورود افراد به گونۀ خودکار روشن میشود، سپس در مرحلۀ دوم بدن شخص را به گونۀ کامل ضدعفونی کرده و در مرحلۀ سوم درجۀ حرارت بدن شخص را سنجش میکند.»
دانشجویان دانشکدۀ کمپیوتر ساینس هرات میگویند، شرایط دشوار کرونایی سبب شد تا آنان اقدام به ساخت دروازۀ هوشمند کنند.
فاطمه ذبیحی، یکدیگر از سازندهگان این دروازۀ هوشمند میگوید که دروازه با «زبان برنامهنویسی معیاری» ساختهشده تا به کسانیکه تبشان بالای ۳۷ درجه باشد، اجازۀ ورود ندهد. این دروازۀ هوشمند با استفاده از برق باطری کار میکند و قالبیت استفادۀ پسا کرونا را نیز دارد.
بازرسی افراد، تشخیص چهره و نشاندادن شمار کسانیکه از این دروازۀ هوشمند عبور میکنند از ویژهگیهای دیگر آن است.
دانشجویان دانشکدۀ کمپیوتر ساینس دانشگاه هرات با انتقاد از دولت میگویند که تاکنون نه دولت و نه هم نهادهای کمککننده آنان را به منظور این کارشان تشویق و حمایت نکردهاند.
مسئولان دانشگاه هرات میگویند که اگر دولت این دانشجویان را برای ساختن بیشتر این دروازۀ هوشمند پشتیبانی مالی کند، برای مبارزه با ویروس کرونا از این دروازهها میتوان در مکتبها، دانشگاهها و مسجدها استفاده کرد.