برنامۀ جهانی غذا اعلام کرده است که ۹۸ درصد از شهروندان افغانستان به غذای کافی دسترسی ندارند و از هر ۱۰ خانواده، هفت خانواده غذای مورد نیازشان را وام میگیرند.
مری الن مکگروتی، نمایندۀ برنامۀ جهانی غذا در افغانستان، روز گذشته در یک نشست خبری از وضعیت کنونی افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته که این کشور با بحران بیپیشینۀ اقتصادی روبهروست. او افزوده که فقر و گرسنهگی بهطور ناگهانی در افغانستان بهمیان آمده که مشابه آن در بیست سال گذشته دیده نشده است. به گفتۀ او، برای توقف این بحران از مبدلشدن به فاجعه، کارهای بسیاری باید انجام شود.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
با این حال، شماری از آگاهان اقتصادی به این باور اند که مقامهای امارت اسلامی باید برای جلوگیری از بدترشدن بحران اقتصادی، با درنظرداشت نیروی کاری و تولیدات داخلی برنامههای اقتصادی خودمحور را رویدست گیرند.
سیدنورالله مراد، آگاه اقتصادی میگوید، مهار مشکلاتی که بحران گرسنهگی در پی دارد، از راه افزایش ظرفیت تولیدات و فعالیتهای داخلی ممکن است.
سلاموطندار را در اینستاگرام دنبال کنید
اما بلال کریمی، از معاونان سخنگوی امارت اسلامی رقم پخششده از سوی برنامۀ جهانی غذا را نادرست میداند و میگوید که آمارهای پخششده مطابق واقعیتهای عینی جامعه نیست. او تأکید میکند که بحران انسانی در افغانستان به میزانی که از سوی نهادهای بینالمللی گزارش میشود، وخیم نیست.
برنامۀ جهانی غذای سازمان ملل متحد در حالی از وضعیت کنونی افغانستان ابراز نگرانی میکند که بهای مواد غذایی همهروزه در حال افزایش است و بیشتر شهروندان بهدلیل فقر اقتصادی نمیتوانند به غذای کافی دسترسی داشته باشند.