مولوی احسانالله، رئیس صحت طالبان در غور، از بستهشدن ۹۱ مرکز صحی در این ولایت خبر میدهد و میگوید که بیشتر این مرکزها بهدلیل نبود بودجه از فعالیت بازماندهاند. به گفتۀ او، با بستهشدن این شمار مرکزهای صحی، بیش از یکهزار پزشک، نرس/پرستار، قابله و کارکنان خدماتی نیز وظیفههایشان را از دست دادهاند.
از سویی هم، فعالان مدنی و باشندهگان غور از بستهشدن مرکزهای صحی در این ولایت ابراز نگرانی میکنند و میگویند که اگر جامعۀ جهانی، بهویژه سازمان صحی جهان به وضعیت صحی مردم توجهی جدی نکند، در غور فاجعۀ انسانی رخ خواهد داد.
سلاموطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید
محمدصادق صبا، فعال مدنی در غور میگوید، «مردم ولسوالی دولتیار با مشکلات بسیاری روبهرو اند. بیشتر کلینیکها بسته است، داکتر وجود ندارد. مردم این ولسوالی با چالشهای زیادی مواجهاند و مجبور هستند مریضان خود را به شهر ببرند و دارو بخرند.»
در همین حال، سیدفقیرشاه فقیری، مسئول فنی نهاد کمکهای انسانی (CHA) در غور نیز میگوید که عرضۀ خدمات صحی در این ولایت، بهدلیل نبود بودجه محدود شده است.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
این در حالیست که سازمان صحی جهان چندی پیش در گزارشی گفته بود با متوقفشدن هزینههای مربوط به پروژۀ صحت در افغانستان، بیش از ۲ هزار مرکز صحی در این کشور با خطر بستهشدن روبهرو اند و در صورت پرداختنشدن بودجه به بخش صحت، میلیونها انسان در افغانستان از عرضۀ خدمات صحی محروم میشوند.