سلام‌وطندار برای بررسی نقش الگوبرداری در زندگی جوانان، نظرسنجی‌ای را در ۲۶ ولایت انجام داده که نتیجه‌ی آن نشان می‌دهد بیش‌تر جوانان برای پیش‌رفت فردی و اجتماعی شان الگوهایی را انتخاب کرده اند.

در این نظرسنجی که ۶۴۷ جوان شامل ۳۷۰ پسر و ۲۷۷ دختر  اشتراک کرده اند، ۸۴.۷ درصد از اشتراک‌کنندگان، گفته اند که در زندگی‌ شان الگوهایی انتخاب کرده اند. یافته‌های این نظرسنجی، نشان می‌دهد که الگوهای زندگی ۷۷.۹ درصد جوانان توسط خود آن‌ها انتخاب شده است. ۵۴.۹ درصد افراد مشهور و شناخته‌شده را به عنوان الگو انتخاب کرده ‌اند. ۵۰.۷ درصد از جوانان معیارهای پیش‌رفت و دانش و ۴۶.۵ درصد معیارهای شخصیت و اخلاق را در انتخاب الگوها در زندگی شان مهم دانسته‌ اند.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

۸۲.۱ درصد اشتراک‌کنندگان، گفته ‌اند که انتخاب الگو تأثیر مثبت بر زندگی آن‌ها داشته و ۰.۷ درصد تأثیر منفی و ناامیدکننده‌ای از الگوهای خود دریافت کرده‌ اند.

تمنای ۲۸ساله که در این نظرسنجی اشتراک کرده، می‌گوید که برادرش را به عنوان الگو انتخاب کرده است. او می‌افزاید: «برادربزرگم را به عنوان الگو انتخاب کردم؛ زیرا عمل‌کرد و دانش او معیاری برای زندگی‌ام شده است؛ صداقت ومهربانی برادرم از ویژگی‌هایی است که به من الهام می‌بخشد.»

اخلاق، دانش و مدیریت بحران با ۶۲.۵ درصد و موفقیت و پیش‌رفت با ۳۶.۴ درصد، مهم‌ترین عامل‌هایی بوده که در انتخاب الگو از سوی جوانان نقش داشته اند. ۵۴.۹ درصد از اشتراک‌کنندگان افراد مشهور را، ۲۸.۸ درصد اعضای خانواده‌ی شان را و ۱۰.۴ درصد بزرگان دین را به عنوان الگو در زندگی شان انتخاب کرده‌ اند.

احمد‌شجاع، می‌گوید که با انتخاب الگو در زندگی‌اش توانسته به موفقیت برسد. «باید انتخاب الگو بر اساس معیار باشد و بهترین معیار در انتخاب الگو علم است؛ داشتن الگو در زندگی‌ام تأثیر متفاوتی داشته؛ یکی این که سرگردانی‌ام را از بین برده و توانسته انگیزه بدهد که به اهداف خود برسیم.»

ذکی‌احمد، دیگر جوان شرک‌کننده در این نظرسنجی، می‌گوید: «افرادی را که از آن‌ها الگو می‌گیریم، باید انسان‌هایی باشند که به خود و جامعه‌ی شان مفید باشند؛ افراد نخست باید خود را بشناسند و اهداف خود را تعیین و سپس الگوبرداری کنند.»

۱۵.۳ درصد از اشتراک‌کنندگان این نظرسنجی اما گفته اند که در زندگی شان الگویی انتخاب نکرده اند.
بهاره، دانش‌آموز، می‌گوید که نداشتن الگو سبب شده که در زندگی‌اش به موفقیت چشم‌گیری دست نیابد. «در زندگی‌ام الگو انتخاب نکرده‌ام؛ فکر می‌کنم که همین الگونداشتن باعث شده که در زندگی خود موفق نشوم و نتوانستم درس‌های خود را ادامه بدهم.»

ویکتوریا که هیچ الگویی برایش انتخاب نکرده، می‌گوید: «الگو انتخاب نکردم، چون نیافتم؛ در باره‌ی پیدا کردن الگو تصمیم نگرفته بودم به همین خاطر در کار‌هایم پیش‌رفت به وجود نیامد چون الگویی نداشتم.»

شماری از روان‌شناسان، می‌گویند که داشتن الگوی سالم‌ و سازنده سبب ایجاد انگیزه در زندگی جوانان می‌شود.

سویتا حبیبی، روان‌شناس، می‌گوید که جوانان باید نظر به هدف‌های زندگی شان الگو انتخاب کنند. «الگو سبب می‌شود تا جوانان پیش‌رفت‌های بسیار خوبی داشته باشند؛ همین الگوها مسیر را برای شان روشن می‌کند و می‌توانند با باور و اعتماد کامل همان قدم‌هایی را بردارند که مناسب است.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

راشد صدیقی، جامعه‌شناس، می‌گوید که الگوهای مثبت می‌تواند جامعه را به سمت شکوفایی سوق دهد. «الگو می‌تواند که جامعه‌ها را رشد بدهد و به طرف اهداف مطلوب بکشاند؛ یک جامعه‌ی ایده‌ال بسازد که هیچ نوع مشکلات و چالش‌ها در آن وجود نداشته باشد؛ برعکس جوامع که الگوبرداری در آن وجود ندارد، افراد آن جامعه به اشاره دست دیگران باید بازی کنند و توانایی و خلاقیت خود را باید به پای دیگران بریزند.»
به باور روان‌شناسان الگوبرداری در دوره‌ی جوانی و نوجوانی اهمیت زیادی دارد؛ زیرا انتخاب الگوی مناسب می‌تواند در پیش‌رفت و موفقیت جوانان کمک کند.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: