کارشناسان صحی در ننگرهار، میگویند که از چندی به این سو، ابتلا به بیماری سرخکان در این ولایت بیشتر شده است. سیدمحمد محمدی، متخصص در شفاخانهی انتانی ننگرهار، میگوید که در یک سال گذشته ۹۶۰ بیمار مبتلا به سرخکان برای درمان به این شفاخانه آورده شده و از این میان، ۱۹ کودک جان باخته اند.
محمدی، سرخکان را یک بیماری کشنده عنوان میکند و میافزاید که اگر از گسترش این بیماری در ننگرهار پیشگیری نشود، جان کودکان زیادی با خطر روبهرو خواهد شد. او میافزاید: «در یک سال ما ۹۶۰ بیمار را بستری کردهایم که از این میان ۸۰۸ تن آنها بهبود یافتند؛ اما ۱۹ کودک در نتیجهی این بیماری جان داده اند و وضعیت ۱۶ تن دیگر نیز وخیم است.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
نقیبالله رحیمی، مسئول بخش رسانههای ریاست صحت عامهی ننگرهار، میگوید که این ریاست در نظر دارد برای پیشگیری از گسترش بیماری سرخکان، واکسین خانهبهخانه را آغاز کند. «ما برای بیماری سرخکان و دیگر بیماریهای ساری شفاخانه داریم که امکانات خوب هم دارد؛ در تمام کلینیکها داروی مورد نیاز و واکسین روزانه داریم. در هفتهی آینده هم ما واکسین خانهبهخانه را در ولسوالیهای ننگرهار آغاز میکنیم.»
شماری از خانوادهها در ننگرهار که کودکان شان به بیماری سرخکان مبتلا شده اند، از مسئولان صحی این ولایت میخواهند که به مشکل گسترش این بیماری رسیدگی کنند.
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
عتیقالله، باشندهی ولسوالی کوت ننگرهار که برادرزادهاش را برای درمان به شفاخانهی انتانی آورده است، میگوید که ابتلا به سرخکان افزایش یافته و نیاز است که حکومت برای رسیدگی به آن راهچارهای بسنجد. این بیماردار میافزاید: «این بیماری در بسیاری از ولسوالیها زیاد شده است و مردمی که از آن جا بیماران شان را میآورند، بسیار به تکلیف اند. از امارت اسلامی میخواهیم که برای نابودی این بیماری در تمام ولسوالیها واکسین سرخکان را آغاز کند.»
به گفتهی کارشناسان صحی، ابتلا به زکام، تب شدید، کماشتاهی و سرفه در کودکان، از نشانههای ابتلا به سرخکان اند. کارشناسان صحی، میافزایند که برای بلندبردن مقاومت وجود مبتلایان به بیماری سرخکان، به آنها باید مایعات گرم داده شده و همین طور گرم نگه داشته شوند.