شماری از دانشآموزان و آموزگاران در خوست، میگویند که نبود ساختمان برای مکتبها هنوز هم یکی از مشکلات اساسی سر راه آموزشوپرورش در این ولایت است.
فریده، دانشآموز در مکتب ابتدائیهی اسماعیلخیل مندوزی در خوست، میگوید که به دلیل نبود ساختمان در مکتب شان، هنگام بارندگی روند آموزش آنها متوقف میشود. او میافزاید:«وقتی باران میبارد یا هوا سرد میشود، مشکل برای ما پیش میشود و درس خوانده نمیتوانیم.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
اقبال، دیگر دانشآموز در مکتب ابتدائیهی اسماعیلخیل مندوزی، میگوید: «ما به کتابها ضرورت داریم؛ کتاب و قلم نداریم؛ در شش صنف سه استاد درس میدهد. زمانی که هوا گرم شود، ما رخصت میشویم.»
بخت امیرخان، سرمعلم این مکتب، میگوید که این مکتب نزدیک به پنج سال پیش ایحاد شده و هنوز ساختمان معیاری ندارد. او میافزاید: «مشکلات زیاد داریم؛ ما برای این مکتب زیاد کوشش کردیم؛ اما تا حال برای ما کدام ساختمانی ساخته نشده است.»
رحمان آرمان، دیگر باشندهی خوست، می گوید که به دلیل نبود ساختمان معیاری برای مکتبها، در بیشتر ولسوالیهای این ولایت، دسترسی به خدمات آموزشی نیز برای دانشآموزان دشوار است. «در بسیاری از منطقهها و ولسوالیهای خوست مکتبها ساختمان ندارد؛ شاگردان در فضای باز درسهای خود را ادامه میدهند که این یک مشکل بزرگ است. در تمام خوست از ۱۱۶ تا ۱۲۰ مکتب وجود دارد که ساختمان و محیط مناسب برای تدریس ندارد.»
براساس آمار ارئهشده از سوی ریاست معارف خوست، ۱۱۹ مکتب در این ولایت ساختمان ندارد و دانشآموزان آن زیر خیمهها یا هم زیر سایههای درختان آموزش میبینند.
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
خیروگل خیرخواه، رییس تدریسی ریاست معارف خوست، میگوید که برای رسیدگی به این مشکل تلاشهای مشترک با وزارت معارف جریان دارد. او میافزاید: «ما در خوست ۳۷۲ مکتب داریم؛ ۱۱۹ مکتب ساختمان ندارد؛ کوششهای ما و وزارت معارف این است که در ـآینده یک پروژهی اساسی در این رابطه روی دست بگیریم.»
گفتنی است که در ولایتهای همجوار خوست مانند پکتیا و پکتیکا نیز صدها مکتب ساختمان ندارد و روند دسترسی به خدمات آموزشی به دانشآموزان در ان دشوار است.