مسئولان محلی ولسوالی آقچهی جوزجان، میگویند که کار ساخت یک کشتارگاه بر گسترهی سه جریب زمین در این ولسوالی، روز گذشته (چهارشنبه، ۱۵ سنبله) با حضور مسئولان محلی آغاز شده است. به گفتهی آنها، این کشتارگاه به گونهی معیاری ساخته میشود و با ساخت آن، باشندگان این ولسوالی به گوشت صحی و مطمئن دست مییابند.
مسئولان محلی ولسوالی آقچه، میافزایند که ذبح مواشی به گونهی غیرمعیاری در خانهها و بازارها، سبب گسترش بیماریهای گوناگون به ویژه «کانگو» میشود و به همین هدف این تصمیم را گرفته اند.
اسدالله غضنفر، ولسوال آقچه، ساخت این کشتارگاه را به هدف جلوگیری از بیماریهای گوناگون و عرضهی خدمات معیاری، مهم میخواند و از تطبیق پروژههای بیشتر در این ولسوالی اطمینان میدهد.
او میگوید: «یک مسلخ مهم در ولسوالی آقچه افتتاح شد. ما میخواهیم در آینده هم همین قسم پروژهها را که مردم نیاز دارند، انشاءالله کوشش میکنیم تطبیق کنیم.»
سلاموطندار را در تویتر دنبال کنید
ذکرالله ذاکری، شهردار ولسوالی آقچه، میگوید که با ساختهشدن این کشتارگاه، باشندگان این ولسوالی به گوشت صحی و مطمئن دست مییابند و از ذبح مواشی بیمار و خودمرده، جلوگیری میشود.
او میافزاید: «به خاطر مشکلات مردم، قبلاً در هر گوشهای از شهر مواشی ذبح میشد؛ به خاطر گوشتهایی که به کابل انتقال میشدند، به بلخ انتقال میشدند و در راهها مشکلات ایجاد میشد. در این جا داکترها/پزشکان و مسئول مسلخ/کشتارگاه تاپه میکنند و با این کار، مشکلات رفع و به خاطر رفع مشکلات مردم، این مسلخ ساخته میشود.»
در همین حال، شماری از باشندگان ولسوالی آقچه، از ساختهشدن این کشتارگاه پشتیبانی و استقبال میکنند و میگویند که پس از این، جلو فروش و انتقال گوشت غیرصحی به بازار و ولایتهای دیگر گرفته میشود.
ذکرالله حقیار، باشندهی ولسوالی آقچه، به سلاموطندار میگوید: «این جا یک مسلخ ساخته میشود. اول گوشتهایی که عرضه میشد، حرام بود، خودمرده بود، خراب بود، مریض بود، این همه معلوم نبود. در بازار میبردند و میفروختند؛ به همین خاطر این مسلخ ساخته میشود.»
محمود سرحدی، دیگر باشندهی ولسوالی آقچه، نیز به سلاموطندار میگوید: «هر کس در خانهی خود میکشت و میآورد یا حلال یا حرام، او را کسی نمیفهمید. به همین خاطر، این مسلخ ساخته میشود که مشکلات مردم حل، یک جا کشته و به بازار عرضه شود.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
با این حال، شماری از قصابان ولسوالی آقچه اما میگویند که در فاصلهی دو تا سه روز یک مواشی را در خانه ذبح میکنند و با انتقال آن به کشتارگاه که در فاصلهی دورتر از شهر ساخته میشود، زیان میببینند.
عبدالمنان، یک تن از قصابان ولسوالی آقچه، میگوید: «به ما مردم تکلیف میشود، یک مال/مواشی ۵۰۰ افغانی فایده نمیکند و ۵۰۰ افغانی دیگر را باید کرایهی ریکشا بدهیم. ببر و بیاور، در این سرگردانی میشود.»
نورآغا، یک تن دیگر از قصابان ولسوالی آقچه، نیز میگوید: «بسیاری از مردم آقچه در اطراف زندگی میکنند، از اطراف بیایند و به مسلخ ببرند و ذبح کنند، مصرفش زیاد میشود. مردم آقچه این قدر بودجه ندارند، یک مال را در دو روز و سه روز میکشند، او را هم به مسلخ ببرند، مشکل تمام میشود.»
بر اساس معلومات مسئولان محلی، این کشتارگاه زیر نظارت و کنترل شهرداری فعالیت خواهد کرد و پس از تکمیل معاینات، به بازار و بیرون از ولایت انتقال داده میشود.