اندریکا راتوت، معاون نماینده‌ی ویژه‌ی سازمان ملل متحد برای افغانستان، گفته که پایگاه کمک‌های مالی جهانی به افغانستان توسعه نیافته و محدود مانده است.

او، افزوده که بحران‌های جهانی و شماری از چالش‌ها در افغانستان، سبب کاهش کمک‌های انسان‌دوستانه به این کشور شده است. «جامعه‌ی جهانی با بحران‌های مختلف درگیر است و این منابع به جهت‌های مختلف تقسیم می‌شوند. نگران استم که منابع انسان‌دوستانه برای افغانستان بیش از این کاهش یابد، زیرا تأثیرهای آن ویران‌گر خواهد بود.»

هم‌زمان با این، آسیب‌دیدگان سیلاب‌های سال جاری خورشیدی در شماری از ولایت‌ها، می‌گویند که توان تأمین نیازهای خوراکی و غیرخوراکی شان را ندارند و به کمک‌های انسان‌دوستانه نیازمند اند.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

زهرا، باشنده‌ی هرات که در سیلاب‌های سال جاری داشته‌هایش را از دست داده، می‌گوید که سردی هوا و دست‌رسی‌نداشتن به سرپناه زندگی آنان را تهدید می‌کند. «سیلاب‌ها خانه‌های ما از بین برد؛ مدتی در خانه‌ی نزدیکان خود زندگی کردیم؛ اکنون کرایه‌ی خانه بلند است و ما توان ایجاد سرپناه را نیز نداریم.»

شیماگل، دیگر باشنده‌ی هرات نیز، می‌گوید: «در کو‌ه‌ها زندگی می‌کنیم؛ همه به دشت زندگی می‌کنیم؛ چوب نداریم؛ پول هم نداریم که مواد خوراکی بگیرم.»

عزت‌الله، باشنده‌ی غور که از سیلاب‌های سال روان متأثر شده، از نهادهای امدادرسان بین‌المللی می‌خواهد که کمک‌های شان به آسیب‌دیدگان رویدادهای طبیعی در افغانستان را افزایش دهند. او می‌افزاید: «‌سیلاب‌ها پی‌هم آمد؛ هنوز کمکی درست به ما نشده است؛ زمستان رسید و مردم کم‌بود مواد غذایی دارند، کم‌بود جای دارند و ما زیاد متضرر شدیم.»

سفارت امریکا برای افغانستان نیز، از گسترده‌بودن چالش‌های اقتصادی افغانستان نگرانی کرده است. این نهاد، در اعلامیه‌ای بر تلاش جامعه‌ی جهانی برای بهبود وضعیت اقتصادی شهروندان افغانستان تأکید کرده است.

شماری از آگاهان مسائل سیاسی و اقتصادی، می‌گویند که درگیری‌ها در خاورمیانه تمایل کشورها به کمک به افغانستان را کاهش داده است.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

نیازمحمد همدرد، آگاه مسائل سیاسی، می‌گوید که کشورهای اسلامی می‌توانند جامعه‌ی جهانی و دیگر کشورها را برای کمک به افغانستان تشویق کنند. او می‌افزاید: «موضوع اکراین که کمک‌های کشورهای غربی به آن سوق داده شده و عامل کاهش کمک‌ها به افغانستان است؛ درگیری‌های در غزه، سوریه و لبنان، از دیگر عامل‌های کاهش‌دهنده‌‌ی کمک است.»

عبدالشکور هده‌وال، آگاه مسائل اقتصادی، می‌گوید که کاهش کمک‌های کشورها به افغانستان پیامدهای منفی بر اقتصاد افغانستان خواهد داشت. «اگر سازمان ملل متحد، امریکا و کشور‌های اروپایی دست افغانستان را نگیرند و مردم از فقر و بدبختی بیرون نکنند، وضعیت اقتصادی چنان بدتر شود که قابل جبران نخواهد بود؛ از این رو این کمک‌ها باید ادامه داشته باشد به ویژه در زمستان پیش رو.»

نگرانی‌ها از محدودماندن کمک‌های انسان‌دوستانه به افغانستان در حالی مطرح می‌شود که برنامه‌ی جهانی غذای سازمان ملل متحد، سه‌شنبه‌ی هفته‌ی گذشته اعلام کرده که اکنون ۱۵ میلیون شهروند افغانستان در تأمین نیازهای خوراکی شان با مشکل روبه‌رو اند و این نهاد، برای ادامه‌ی فعالیت‌هایش در شش ماه آینده به ۷۱۸ میلیون دالر نیاز دارد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: