۱۰۰ کودک مبتلا به بیماری «لب‌چاک و کام‌چاک» توسط یک گروه هفت‌نفره از پزشکان بنگلادیشی که به تازگی به افغانستان آمده اند، به گونه‌ی رایگان در شفاخانه‌ی صحت طفل اندراگاندی درمان می‌شوند.

مسئولان در شفاخانه‌ی صحت طفل اندراگاندی، می‌گویند که روند پذیرش این کودکان سه روز پیش آغاز شده است و تا کنون بیش از ۲۵۰ کودک مبتلا به بیماری لب‌چاک و کام‌چاک برای درمان به این شفاخانه مراجعه کرده اند.

خیبر صحاک، مسئول بخش عاجل شفاخانه‌ی صحت طفل اندراگاندی، می‌گوید که در این روند کودکان شش ماه تا ۱۳ سال برای درمان انتخاب می‌شوند.

او می‌افزاید: «تا کنون ۲۵۲ تن از سراسر افغانستان ثبت شده اند. داکتران/پزشکان هر بیمار را معاینه می‌کنند و بعد تصمیم می‌گیرند که کدام شان عمل شوند؛ ۱۰۰ بیمار را برای عمل می‌گیرند و دیگران باقی می‌ماند.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

در سوی دیگر، شماری از خانواده‌هایی که کودکان شان را برای درمان به شفاخانه‌ی صحت طفل آورده اند، با ابراز خرسندی از این روند می‌گویند که آن‌ها توانایی درمان کودکان شان را نداشتند.

نگینه که دو کودکش را برای درمان از پروان به شفاخانه‌ی صحت طفل آورده است، می‌گوید: «از وقتی به دنیا آمد، این قسم بود. لب شان چاک است، یک کودکم شش ماه است و دیگرش چهارساله. غذا را که می‌دهم، از لب شان می‌ریزد؛ غذا خورده نمی‌توانند.»

فرمان‌الله که برادرش را برای درمان از کنر آورده است، می‌گوید: «برادرم را آورده‌ایم؛ لب‌چاک دارد؛ این مشکل چهره‌اش را تغییر داده و او را به تکلیف کرده است. اگر عمل و درمان شود، بسیار راحت خواهد شد.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

زینب، مادر دیگری نیز می‌گوید: «کودکم پنج‌ساله است. در گذشته دو بار عمل کرده‌ام؛ اما خوب نشد. این مشکل کودکم را خیلی به تکلیف کرده است.»

قرار است روند درمان این کودکان فردا (چهارشنبه، ۹ حوت) آغاز شود و تا ۱۰ روز ادامه یابد.

پزشکان، استفاده از داروهای خودسرانه در هنگام بارداری و تغذیه‌ی نامناسب مادران را، از مهم‌ترین علت‌های مبتلاشدن نوزادان به بیماری لب‌چاک و کام‌جاک می‌دانند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: