هجرت‌الله، باشنده‌ی ولسوالی محمدآغه‌ی لوگر، در سه جریب زمینش گندم کشت کرده است. او در گفت‌وگو با سلام‌وطندار می‌گوید که هم‌اکنون بیش‌تر کشاورزان و باغ‌داران این ولسوالی با کم‌بود آب برای کشت روبه‌رو اند.

او می‌افزاید که با بازسازی بند «سرخ‌آب»، هزاران جریب زمین حاصل‌خیز گسترش می‌یابد و کشاورزان می‌توانند به آب مناسب برای کشت دست‌رسی داشته باشند؛ اما از مسئولان می‌خواهد که بر ساخت‌وساز نظارت جدی داشته باشند تا کار بازسازی این بند به گونه‌ی‌ معیاری به پایان برسد.

هجرت‌الله، تأکید می‌کند: «این برای ما خبر خوبی است. من در زمینم جواری، گندم و پیاز کاشته‌ام. اگر این بند ساخته شود، آب بیش‌تری برای کشاورزی خواهیم داشت؛ محصولات و میوه‌های ‌مان بهتر می‌شود؛ برداشت بیش‌تر خواهیم داشت و سود بیش‌تر به دست خواهیم آورد.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

از سوی دیگر، محمدحلیم، کارشناس بخش کشاورزی، می‌گوید که خشک‌سالی‌های اخیر کشاورزان و باغ‌داران را در نقاط مختلف کشور از جمله لوگر به شدت متأثر کرده است و با ساخت چنین بندها، مشکل کم‌آبی برای کشاورزی حل خواهد شد.

او تأکید می‌کند که اداره‌های دولتی مسئول، باید برای حفاظت از سطح آب‌های زیرزمینی به مردم آگاهی دهند و در مناطق مختلف بندهای کوچک و بزرگ بسازند تا سطح آب‌های زیرزمینی افزایش یابد.

او می‌افزاید: «ساخت بند یک کار اساسی و عمرانی است. اگر این بند ساخته شود و آب برای کشاورزی تأمین شود، همه کشاورزان و باغ‌داران می‌توانند محصول خوبی به بازار بیاورند. باور کنید اگر این بند ساخته شود، همه شهروندان از این بابت به خصوص باغ‌داران و دهقانان ولسوالی محمدآغه خوش‌حال خواهند شد.»

در همین حال، مسئولان محلی در لوگر، می‌گویند که برای کاهش مشکل کم‌آبی تلاش می‌کنند بندهای آبی کوچک و بزرگ بسازند.

فضل‌الرحمان عمرزی، مسئول بخش رسانه‌های حوزه‌ی فرعی دریایی لوگر، می‌گوید که کار ساخت بندهای سرخ‌آب و خروار در این ولایت آغاز شده است. به گفته‌ی عمرزی، برنامه‌ریزی برای ساخت نُه ذخیره‌ی دیگر آب نیز در شهر پل‌علم و ولسوالی‌های این ولایت وجود دارد.

او می‌افزاید: «کنترل آب زیرزمینی، وظیفه‌ی اصلی ما است. برای حفظ سطح آب‌ زیرزمینی، کار روی دو بند را آغاز کرده‌ایم که یکی بند سرخ‌آب و دیگری بند آب خروار است که با تکمیل کار این دو بند، سطح آب زیرزمینی افزایش می‌یابد. هم‌چنان در برخی از مناطق دیگر چک‌دم‌هایی را نیز ساخته‌ایم.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

همین گونه، شاهدالله همراز، مسئول بخش رسانه‌های ریاست زراعت، آبیاری و مالداری لوگر، به سلام‌وطندار می‌گوید که بند سرخ‌آب در عرصه‌ی زراعت و باغ‌داری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و با بازسازی آن، هزاران جریب زمین بایر به زمین کشاورزی تبدیل می‌شود.

شاهدالله همراز، می‌افزاید: «بند آبی سرخ‌آب در ولسوالی محمدآغه موقعیت دارد. این بند در ۱۷ جریب زمین ساخته شده است و طول کاسه‌ی بند ۱۵۰۰ متر و عرض آن به ۱۴۴ متر می‌رسد. این بند آب ۱۰ میلیون مترمکعب آب را ذخیره می‌کند و ۱۰ هزار جریب زمین کشاورزی را آبیاری خواهد کرد.»

گفتنی است که بند آب خروار نیز، با هزینه‌ی ۳۱ میلیون افغانی در شش ماه آینده توسط وزارت آب و انرژی بازسازی می‌شود که حدود ۳۰ هزار جریب زمین را آبیاری خواهد کرد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: