امارت اسلامی، به مناسبت «روز جهانی تلویزیون» می‌گوید که در چهارچوب اصول و ارزش‌های اسلامی متعهد به پشتیبانی از رسانه‌ها در افغانستان است.

ذبیح‌الله مجاهد، سخن‌گوی امارت اسلامی، به سلام‌وطندار می‌گوید که در سه سال گذشته به مشکلات در برابر فعالیت رسانه‌ها در افغانستان رسیدگی شده است. «رسانه‌ها با درنظر‌گرفتن منافع ملی کشور و قوانین اسلامی می‌توانند نشرات داشته باشند؛ هم‌کاری هم صورت گرفته‌ است. تا حدی که ما توان داریم، با رسانه‌ها هم‌کار هستیم؛ ما همیشه حمایت خود را از رسانه‌ها اعلام و به مشکلات آنان رسیدگی کرده‌ایم.»

سخن‌گوی امارت اسلامی، می‌افزاید که اکنون آگاهی‌دهی و اطلاع‌رسانی در افغانستان از طریق رسانه‌ها به گونه‌ی «درست» انجام می‌شود.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

با این که امارت اسلامی بر پشتیبانی از رسانه‌ها و حل چالش‌ها در برابر فعالیت رسانه‌ای تأکید می‌کند؛ اما هنوز قانون رسانه‌های همگانی تصویب نشده و یک سلسله چالش‌های دیگر در برابر فعالیت رسانه‌ها پابرجا است.

شماری از خبرنگاران، می‌گویند که امارت اسلامی با تصویب قانون رسانه‌های همگانی و ایجاد زمینه برای دست‌رسی به اطلاعات به موقع، به کم‌رنگ‌کردن چالش‌ها در برابر رسانه‌ها کمک کند.

سید‌بلال صیاد، خبرنگار در یکی از رسانه‌های تصویری، می‌گوید: «بر بنیاد گزارش‌ها، در شماری از ولایت‌ها فعالیت تلویزیون‌ها متوقف شده و این نگرانی جدی را ایجاد کرده است. امیدوار هستیم که امارت اسلامی با درنظرگرفتن اهمیت فعالیت تلویزیون‌ها اقدام به بسته‌کردن تلویزیون‌ها نکند.»

اسلام‌الدین بهنوش، خبرنگار در یکی از رسانه‌های خصوصی در کابل، می‌گوید که اکنون رسانه‌ها با محدودیت دست‌رسی به اطلاعات روبه‌رو اند. او می‌افزاید: «یکی از چالش‌ها سد راه خبرنگاران، دست‌رسی‌نداشتن به اطلاعات به خصوص اطلاعات به موقع است که خبرنگاران و رسانه‌ها با آن روبه‌رو اند. ما از نهادهای مربوطه از جمله وزارت اطلاعات‌و‌فرهنگ می‌خواهیم که به این مشکل هرچه زودتر رسیدگی کنند.»

با توشیح‌شدن قانون امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر از سوی رهبر امارت اسلامی، نگرانی‌ها در باره‌ی متوقف‌شدن فعالیت رسانه‌ها به ویژه رسانه‌های تصویری افزایش یافته؛ زیرا پس از تصویب این قانون تصویربرداری از زنده‌جان در شماری از ولایت‌ها از جمله تخار ممنوع اعلام شده است.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

فریدون یلداش، خبرنگار در تخار، می‌گوید که ممنوعیت تصویربرداری از زنده‌جان کار خبرنگاری را به آنان دشوار کرده است. «این که ما نمی‌توانیم از زنده‌جان برای گزارش خود تصویر یا ویدیو بگیریم، واقعاً کار ما را با مشکل جدی روبه‌رو کرده است.»

عبدالسمیع خاوری، فعال رسانه‌ای در تخار، می‌گوید که دوام محدودیت‌ها بر رسانه‌ها می‌تواند به توقف فعالیت رسانه‌های تصویری و گردش آزاد اطلاعات بینجامد. «ما تلاش داریم که این محدودیت برداشته شود؛ اما هنوز تلاش‌های ما نتیجه‌ا‌ی نداده ‌است. امیدواریم حکومت به ویژه ریاست اطلاعات‌و‌فرهنگ تلاش بکند تا این محدودیت برطرف شود.»

مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ۱۹۹۶ به هدف افزایش آگاهی در باره‌ی تأثیر تلویزیون در پوشش درگیری‌ها، صلح، امنیت و رویدادهای مهم اقتصادی، ۲۱ نومبر را به عنوان روز جهانی تلویزیون نام‌گذاری کرد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: