برنامهی جهانی غذا (WFP) میگوید که اقتصاد ازهمگسسته و بستهماندن داراییهای افغانستان، این کشور را با جدیترین خطر قحطی در ۲۰ سال گذشته روبهرو کرده است. این برنامه روز دوشنبه -۴ میزان- با نشر گزارشی، گفته است که میلیونها خانواده در افغانستان، تقریباً هیچ راهی برای کنارآمدن با زمستان سخت دیگری را ندارند.
برنامهی جهانی غذا افزوده است که برای کمکرسانی به ۱۸ میلیون شهروند افغانستان که امنیت غذایی ندارند، به ۱.۱ میلیارد دالر نیاز فوری دارد.
این برنامه گفته است که تنها برای آمادهسازی ۱۵۰ هزار تن خوراکی در زمستان پیش رو، به ۱۷۲ میلیون دالر نیاز دارد.
برنامهی جهانی غذا گفته است که اگر بودجه مورد نیاز فوری فراهم شود، در نظر دارد هفتههای پیش از برفباریها و یخبندان جادهها و غیرقابل دسترسشدن بسیاری از ساحتها، غذا را در مناطق ناهموار و دورافتاده از پیش انبار کند.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
به گفتهی برنامه جهانی غذا، این اقدام به پیشگیری از لایههای فاجعهآفرین «ناامنی غذایی» و حتا گرسنگی در افغانستان کمک میکند.
برنامهی جهانی غذا گفته است که این برنامه، یکی از آخرین سدهای باقیمانده میان افغانستان و قحطی است. این نهاد افزوده است که پایداری سد گرسنگیاش به سخاوت اهداکنندگان بستگی دارد.
در همین حال، دفتر همآهنگی کمکهای انسانی سازمان ملل متحد (اوچا)، میگوید که در سال روان میلادی برای کمک به ۲۲ میلیون نفر در افغانستان، ۴.۴ میلیارد دالر منابع مالی درخواست کرده بود؛ اما با گذشت نُه ماه، تنها ۴۳ درصد این درخواست فراهم شده است.
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
اوچا روز گذشته -دوشنبه، ۴ میزان- در برگهی فیسبوکش نوشته است که بیش از نیمی از جمعیت افغانستان –از این پیش این رقم را ۵۵ درصد اعلام کرده بود- برای زندهماندن به کمکهای انساندوستانه نیازمند استند.
پس از رویکارآمدن امارت اسلامی، تحریمهای بینالمللی، توقف کمکهای جهانی و رکود بازار کار، باعث افزایش فقر و گرسنگی در میان شهروندان افغانستان شده است.
سازمانهای امدادرسان پیش از این نیز، گفته بودند که پس از بازگشت امارت اسلامی به قدرت، بالای ۹۵ درصد شهروندان افغانستان، امنیت غذایی ندارند.