بانک جهانی اعلام کرده که با کمیتۀ مدیریت صندوق بازسازی افغانستان (ARTF)، سه پروژه را به ارزش مجموعی ۷۹۳ میلیون دالر که خدمات فوری و ضروری غذایی، معیشتی و بهداشتی را به شهروندان افغانستان ارائه خواهد کرد، تصویب کرده است.

بانک جهانی روز گذشته (جمعه، سیزدهم جوزا)، با پخش علامیه‌یی گفته است که این پروژه‌ها خارج از کنترل حکومت امارت اسلامی، از طریق نهادهای سازمان ملل متحد و سازمان‌های غیردولتی اجرا خواهد شد.

در اعلامیه آمده است که پروژۀ امنیت غذایی اضطراری افغانستان با ارزش ۱۹۵ میلیون دالر به تولید محصولات غذایی به کشاورزان کمک و از بدترشدن امنیت غذایی جلوگیری خواهد کرد.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

این پروژه که بر تولید گندم متمرکز است از حدود ۳۰۰ هزار خانوار در فصل کاشت نوامبر ۲۰۲۲ و ۳۰۰ هزار خانوار دیگر در فصل کاشت مارچ تا نوامبر ۲۰۲۳ پشتی‌بانی خواهد کرد.

پروژۀ دیگر زیر عنوان توان‌بخشی و معیشت جامعۀ افغانستان با حدود ۲۶۵ میلیون دالر هزینه، فرصت‌های معیشت کوتاه‌مدت و خدمات ضروری فوری در مناطق روستایی و شهری را فراهم خواهد کرد.

هدف این پروژه فراهم‌کردن فرصت‌های معیشتی و درآمدزا به یک میلیون خانوار در شش هزار و ۴۵۰ جامعۀ روستایی در سراسر افغانستان و شهرهای بامیان، هرات، جلال‌آباد، کابل، کندهار، خوست، کندوز و بلخ گفته شده است.

پاسخ‌دهی اضطراری صحی افغانستان پروژۀ دیگر بانک جهانی در افغانستان است که با هرینۀ ۳۳۳ میلیون دالر بر افزایش کیفیت خدمات صحی ضروری و بهره‌برداری متمرکز خواهد بود.

هدف از این پروژه ارائۀ خدمات اولیۀ بهداشتی، تغذیه و مبارزه با کووید ۱۹ با مشارکت ارائه‎‌دهنده‎‌گان خدمات ملی و بین‎‌المللی در بیش از ۲۳۰۰ مرکز صحی در سراسر کشور است. این پروژه به دو میلیون کودک کمک خواهد کرد تا به‌طور کامل ایمن شوند و بیش از ۱.۲ میلیون زن با دست‌رسی به امکانات بهداشتی زایمان خواهند کرد.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

بانک جهانی در ماه مارچ در واکنش به تصمیم امارت اسلامی مبنی بر بسته‌ماندن مکتب‌ها به‌روی دختران بالاتر از صنف ششم، چهار پروژه را به ارزش حدود ۶۰۰ میلیون دالر تعلیق کرد.

چندی پیش خبرگزاری رویترز به نقل از دو منبع آگاه گزارش داده بود که بانک جهانی سه پروژه را در بخش‌های صحت، زراعت و نیازمندی‌های اولیۀ زنده‌گی در افغانستان از سر گرفته است، اما حدود ۱۵۰ میلیون دالر برای پروژه‌های بخش معارف را هم‌چنان حفظ می‌کند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: