وضعیت کار زنان صنعت‌گر در غزنی، در بیش‌تر از دو سال گذشته کم‌رنگ شده است و این زنان، فروش‌ها و سفارش‌های چند سال پیش شان را ندارند. گل‌چمن رحیمی، بانوی صنعت‌گر در غزنی است که از کسادی کار و تولیداتش روایت می‌کند.

بانو رحیمی، به سلام‌وطندار می‌گوید که درآمد زنان تجارت‌پیشه و صنعت‌گر کاهش چشم‌گیری یافته است و هیچ بازاری برای فروش صنایع دستی زنان در غزنی وجود ندارد.

او می‌‌‌افزاید: «در بخش صنایع دستی که خودم هم‌راه زنان هستم، بسیار وضعیت کار زنان خراب است؛ یک چیزی که جور می‌کنند، می‌آورند یا می‌دوزند، خیلی قیمت‌ها پایین است. کرایه پایین است، به خانم‌ها هیچ صرف نمی‌‌کند، دکان‌داران بسیار به قیمت پایین می‌خرند. مشتری نیست؛ بازاریابی نیست، وضعیت‌ها خراب است.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

این بانوی صنعت‌گر، خواهان ایجاد «بازار ویژه‌ی زنان» در غزنی و پشتیبانی از کار آنان از سوی حکومت سرپرست است. او می‌افزاید: «یک کاری کنند که بازار ویژه‌ی زنان ایجاد شود؛ برای زنان بازاریابی شود؛ زنان سر پای خود ایستاد شوند؛ این گونه بسیار خوب می‌شود.»

عادله، بانوی دیگر در غزنی است که از چند سال به این سو، سرگرم خامک‌دوزی با دست در این ولایت است. او، نیز از کم‌رنگ‌شدن بازار کارش گلایه دارد و می‌گوید که مردم لباس‌های خامک‌دوزی ماشینی را بیش‌تر به خاطر پایین‌بودن بهای آن نسبت به کار دستی زنان ترجیح می‌دهند.

عادله می‌افزاید: « اصلاً نمی‌خرند؛ چون در غزنی که هست، در کل زن‌ها خامک‌دوزی را یاد دارند؛ آن قدر زیاد خریدوفروش ندارند. بیش‌ترین مردم که هست، از مارکت‌ها می‌خرند و صنایع دستی خیلی کم شده برای خانم‌ها.»

زنان صنعت‌گر در غزنی، خواهان پشتیبانی حکومت سرپرست امارت اسلامی و نهادهای هم‌کار از زنان تجارت‌پیشه در این ولایت اند و می‌گویند که صنایع دستی زنان، به بیش‌تر خانواده‌ها منبعی خوب درآمد است و با رکود این صنعت، خانواده‌ها نیز درآمد شان را از دست می‌دهند.

فوزیه غلامی، دیگر بانوی صنعت‌گر در غزنی، می‌گوید: «ما از دولت می‌خواهیم که مثل گذشته از صنایع دستی زنان حمایت صورت بگیرد و زمینه‌ی رشد تجارت‌های کوچک زنان مساعد شود. صنایع دستی در غزنی، یک منبع خوب درآمد برای خانواده‌ها است و اگر دولت و مؤسسات حمایت کنند، هزاران خانواده از طریق صنایع دستی زنان درآمد خوب به دست می‌آورند.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

در پاسخ به مشکلات زنان صنعت‌گر در غزنی، مسئولان در ریاست صنعت و تجارت این ولایت از آغاز تلاش‌ها برای پشتیبانی از این زنان سخن می‌زنند و می‌گویند که به زودی یک نمایش‌گاه بزرگ صنایع دستی به منظور رشد کار زنان تجارت‌پیشه در این ولایت برگزار خواهد شد.

احمدالله ناصر، آمر پارک‌های صنعتی ریاست صنعت و تجارت غزنی، در این باره به سلام‌وطندار می‌گوید: «در پنجم سرطان سال روان یک نمایش‌گاه بزرگ در غزنی برگزار می‌شود؛ ان‌شاءالله ما برنامه‌های بزرگ داریم.»

گفتنی است که در سال‌های گذشته برگزاری نمایش‌گاه‌های ویژه برای به‌نمایش‌گذاشتن صنایع دستی زنان می‌توانست زمینه‌ساز معرفی و فروش تولیدات آنان برای بازرگانان و مردم باشد؛ اما در نزدیک به سه سال پسین چنین نمایش‌گاهی برای زنان در غزنی برگزار نشده است و اکنون این زنان چشم به راه برگزاری نمایش‌گاه پیش رو در این ولایت اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: