بر اساس مکتوبی که از سوی وزارت تحصیلات عالی به دانش‌گاه‌های دولتی و خصوصی کشور فرستاده شده، بر جلوگیری از حضور زنان در دانش‌گاه‌ها تأکید شده است. در این مکتوب آمده است که تمامی دانش‌گاه‌ها مکلف اند از تطبیق این حکم به وزارت تحصیلات عالی گزارش دهند.

تصمیم تازه‌ی وزارت تحصیلات عالی مبنی بر ممنوعیت آموزش دانش‌جویان دختر، با واکنش‌های گسترده‌ی داخلی و خارجی روبه‌رو شده است.

ند پرایس، سخن‌گوی وزارت امور خارجه‌ی امریکا، در واکنش به این تصمیم امارت اسلامی گفته است: «این موضع‌گیری‌ها غیرقابل پذیرش است و پیامدهای مهمی برای امارت اسلامی خواهد داشت. این تصمیم، امارت اسلامی را از جامعه‌ی بین‌المللی بیش‌تر دور می‌کند و مشروعیتی که می‌خواهد را سلب می‌کند.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

لرد طارق احمد، وزیر دولت در امور جنوب آسیا، خاور میانه و افریقای وزارت امور خارجه‌ی بریتانیا در واکنش به تعلیق آموزش دختران از سوی امارت اسلامی، گفته است که این تصمیم اقتصاد و امنیت شکننده‌ی افغانستان را بیش‌تر تضعیف می‌کند.

زلمی خلیل‌زاد، نماینده‌ی ویژه‌ی پیشین امریکا برای صلح افغانستان، نیز به ممنوعیت آموزش دختران واکنش نشان داده و آن را اقدامی «تکان‌دهنده و غیرقابل درک» توصیف کرده است.

تصمیم اخیر وزارت تحصیلات عالی با واکنش‌های داخلی نیز روبه‌رو شده است. گلبدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی، گفته است: «امارت اسلامی جانشین اسلام‌گرایان است. اما متأسفانه در مورد دانش‌گاه‌های دخترانه آن‌قدر تصمیم غیر‌منطقی گرفتند که خود شان هم از توجیه آن عاجز اند.»

عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه‌ی ملی دولت پیشین افغانستان، نیز این تصمیم را «مایه‌ی تأسف» دانسته است. امریکا، آلمان، بریتانیا، پاکستان، قطر، سازمان ملل متحد، اتحادیه‌ی اروپا، سازمان همکاری اسلامی، دیدبان حقوق بشر، ریچارد بنت و… این تصمیم را محکوم کرده اند.

در همین حال، طارق فرهادی، آگاه مسائل سیاسی، می‌گوید که آموزش و تحصیل، امر به ‌معروف است و این تصمیم وزارت تحصیلات عالی، پیامدهای منفی به دنبال خواهد داشت.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

او می‌‌افزاید «در اسلام طلب علم و دانش، امر به معروف است برای زن و مرد و هیچ محدودیتی در قرآن نیامده است و این تصمیم جلوه‌ی منفی می‌دهد و باعث چنددستگی در میان امارت اسلامی نیز می‌شود.»

از سویی هم، مریم آروین، از فعالان حقوق زن، می‌گوید که دختران و زنان هنوز از سرکوب و بسته‌شدن مکتب‌ها فارغ نشده بودند که دروازه‌های دانش‌گاه‌ها نیز به روی آن‌ها بسته شد و این خود آپارتاید جنسی است.

گفتنی است که امارت اسلامی نه تنها به درخواست‌های جهانی و داخلی برای گشایش مکتب‌های دخترانه‌ی بالاتر از صنف ششم به بالا توجهی نکرد، بل با تصمیم تازه‌ی خود دروازه‌های دانش‌گاه‌ها را نیز به روی بانوان بست.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: