رئیسجمهور ترامپ زمانی که مایک اسپر، وزیر دفاع پیشین را برکنار کرد، بهجای این که معاون اسپر را به عنوان سرپرست وزارت دفاع بگمارد، فردی بیرون از پنتاگون را برای این منصب انتخاب کرد. رئیسجمهور، کریس میلر، دگروال/ سرهنگ بازنشستۀ نیروهای ویژه را که به عنوان رئیس مرکز ملی مبارزه با تروریسم خدمت کرده بود، به عنوان سرپرست وزارت دفاع برگزید. آقای میلر دستیاری وزیر دفاع در امور عملیات ویژه و همچنین فرماندهی کندک گروه ۵ نیروهای ویژه در روزهای آغازین جنگ در افغانستان را در کارنامه دارد.
اسکات نیل از سربازان بازنشستۀ نیروهای ویژه که زیر فرماندهی آقای میلر کار کرده است، به ملیتری تایمز گفته است: «او کسی است که همه در مورد او شگفتزده شدند، به جز آنهایی که نام او را میدانستند.»
میلر همراه با یکی از مشاورانش پس از ظهر روز دوشنبه به ساختمان وزارت دفاع آمد. ورود او به ساختمان پنتاگون چنان بیسروصدا بود که حتا کارمندانی که در بیرون ساختمان مشغول نصب نوار مخملی بودند، متوجه ورود او نشدند.
نیل گفته است: «چرا هیچ کسی در مورد کریس میلر خیلی نمیداند، آیا این چیزی بدی است؟ این بهخاطری است که او همیشه در آنچه که انجام میداده، حرفهیی بوده است. او هیچگاهی در چنین موقعیتی نبوده است.»
نیل او را نمونۀ از شخصیت ساکت، حرفهیی و با سبک رهبری فروتنانه توصیف میکند و میگوید: «او به خوبی به دیگران گوش میدهد، اما در مورد ایجاد اجماع و وفاق خیلی زرنگ و خوشقریحه است.»
براساس اطلاعات بیوگرافی رسمی میلر، او در سال ۱۹۸۳ به عنوان سرباز دخیرۀ پیاده نظام ارتش ثبت نام کرد و ۱۰ سال بعد به نیروهای ویژه منتقل شد؛ جایی که بهعنوان فرمانده بخش، گروه و کندک با گروه پنجم در فورت کمبل، کنتاکی خدمت کرد.
نیل که همراه با میلر به عنوان نخستین نیروهای زمینی در اکتبر ۲۰۰۱ وارد افغانستان شدند، میگوید: «او دارای شخصیت تفوق طلب نیست؛ اما او کسی است که قادر بوده کارهای سپرده شده را به خوبی و بدون سروصدا به انجام برساند.»
زمانی که دو تیم از نیروهای امریکایی برای جنگ با طالبان وارد افغانستان شدند تا به نیروهای محلی مخالف طالبان پیوندند، میلر در حال خدمت در گروه پنجم بود.
میلر در نشستی که در ماه جولای با کمیتۀ اطلاعات سنا داشت، به این کمیته گفت: «هنگامی که ما به عنوان یک کشور قدم در این سفر گذاشتیم، مبارزات خود علیه سازمانهای تندرو افراطی را بهعنوان «جنگ نسلها» و نه «جنگ چند نسل» پیشبینی میکردیم.»
روز دوشنبه پرسشی که به سرعت مطرح شد، این بود که میلر رابطهاش با ترامپ را چهگونه مدیریت خواهد کرد؛ فردی که با وزیر دفاع پیشیناش بهگونۀ علنی و پشتپرده مخالفتهایی داشته است. یکی از مهمترین اولویتهای رئیسجمهور در طول حکومتاش، بهویژه در دوران انتخابات سال ۲۰۲۰ خروج نیروهای امریکایی از افغانستان بوده است.
میلر در مورد احساس خودش در مورد این جنگ طولانیمدت به سناتوران گفته است: «به نظر من این بالاترین سطح بیمسئولیتی است که بگذاریم فرزندانمان در این اغتشاش مبارزه کنند.»
حکومت ترامپ در سال جاری برنامهیی را مطرح کرد که براساس آن شمار سربازان امریکایی در ماه جاری از ۸۵۰۰ تن به ۴۰۰۰ تن کاهش میباید. روبرت اوبراین، مشاور امنیت ملی امریکا چند هفته پیش از انتخابات اصرار داشت که شمار سربازان بیشتر کاهش یافته و در اوایل سال آینده به ۲۵۰۰ تن خواهد رسید. ترامپ نیز در ادامۀ این اظهارنظر در توییترش نوشت که سربازان باقیمانده باید تا کریسمس به خانه برگردند.
نیل گفته است: «فکر نمیکنم کس بیشتر از کریس در مورد وضعیت آگاهی داشته باشد. کریس از نخستین روزهای حضور نیروهای امریکایی در افغانستان در این موضوع دخیل بوده است، بنابراین، او کسی است که در این مورد بهترین مشوره را به رئیسجمهور میدهد.»
سلف میلر تلاش داشت تا در مورد جدول زمانی بلند پروازانۀ رئیسجمهور در مورد افغانستان انعطاف به میان بیاید، به همین دلیل او بارها اصرار داشت که رساندن شمار سربازان امریکایی پایینتر از ۴۰۰۰ مبتنی بر شرایط است. برنامۀ راهبردی اسپر این بود که مفکورههای کاخ سفید را گرفته و تلاش کند تا آنها را به چیزی تبدیل کند که برای امنیت ملی و روابط امریکا با متحدان و شرکایش منطقی باشد.
اسپر در مصاحبهیی که روز چهارم نوامبر با ملیتریتایمز داشت، گفت: «تصور کنید: سخنان رئیسجمهور را نادیده گرفتیم. این هنوز یک برنامه است. حالا، اگر من رئیسجمهور میبودم، میگفتم، واقعا؟ بفرمایید این هم مکتوب نوشته شده. تا ماه دسمبر به خانه بر میگردید.»
به گفتۀ یکی از همکاران پیشین میلر، حالا نگاهها به میلر خواهد بود تا ببینند چهگونه حرکت میکند، اما آنان نباید از او چنین انتظاری داشته باشند که در برابر ترامپ مقاومت نشان دهد. دگروال بازنشسته مارک میچل که اخیراً در پنتاگون به عنوان معاون کلیدی وزیر دفاع برای عملیات ویژه/ درگیری کم شدت خدمت کرده است، میگوید: «ممکن است او تصمیمهایی بگیرد که دیگران با آن موافق نباشند. آنان دو گزینه دارند: آنان میتوانند کاری کنند که او دستور داده است یا پس از این که مشورههای خودشان را ارایه کردند، اگر دریافتند که اینها غیرقانونی، فاسد، غیراخلاقی و غیرقابل توصیه است، میتوانند کنار بروند.»
میچل میگوید، میلر مکلف است که دستورات رئیسجمهور را اجرا کند، با این حال او به تفکر خارج از چارچوب نیز شهرت دارد. او می گوید: «خب، این مسیری است که ما همیشه فعالیتهایمان را از این طریق انجام میدهیم، پرواز نخواهیم کرد. او مایل است خِرد متعارف و بوروکراسی را به چالش بکشد.»
میچل گفته است، از این موضوع که از وزیر دفاع باید انتظار داشته باشیم در برابر رئیسجمهور ایستادهگی کند، یا به جای او که به عنوان فرمانده کل انتخاب شده، عمل کند، برایش نفرتانگیز است. او در ادامه گفته است: «یا باید دستورات قانونی را انجام دهی یا هم استعفا کنی. ما گزینهیی نداریم که در برابر او ایستادهگی کنیم.»
او میافزاید، گرایش رهبران ارشد حکومت مانند جیمز متیس، وزیردفاع پیشین و جان کلی، رئیس کارکنان کاخ سفید که تلاش میکردند نهادهای خودشان از رئیسجمهور محافظت کنند، بداندیشانه بوده است. او گفته است: «من فکر میکنم کلی و متیس و چند تن دیگر توطئه چیدند که آنچه را رئیسجمهور از آنها میخواهد، انجام ندهند، آنان باید خیلی زودتر استعفا میدادند. فکر نمیکنم هیچکسی در کابینه بخواهد از دستورات رئیسجمهور سرپیچی کند.»
حکومت ترامپ و پنتاگون پس از انتخابات اکنون در منطقۀ خاکستری قرار گرفته و ترامپ تاکنون نتیجۀ انتخابات را نپذیرفته است. در حالی که تیم انتقالی جوبایدن، رئیسجمهور منتخب در حال فعالیت است، یک سرپرستی در وزارت دفاع روی کار آمده است که حد اکثر تا ۱۰ هفتۀ دیگر فعالیت خواهد کرد. حال پرسشی که مطرح میشود، این است که این سرپرست وزارت و کاخ سفید برای کاهش نیرو در افغانستان فشار خواهند آورد؟
نیل گفته است: «فکر نمیکنم کسی بیشتر از کریس در مورد وضعیت آگاهی داشته باشد. کریس از ابتداییترین روزهایی که نخستین نیروها وارد افغانستان شدند، در این قضیه دخیل بوده است، بنابراین، او کسی است که میتواند بهترین مشوره را در این زمینه به رئیسجمهور بدهد.»
میچل میگوید، میلر پیش از این نیز رابطۀ خوبی با اوبراین، مشاور امنیت ملی داشته است که این موضوع در مورد کار روی برنامهها به او کمک کند. او افزوده است: «کریس میلر کارمند فداکاری است که دیدگاههای صریح و کاملاً آگاهانۀ خود را به رئیسجمهور ارایه خواهد داد.»