بامیان، در مرکز افغانستان، با جادادن بند امیر در دل خودش و تاریخی را که در قامت بتهای بودا در خود جا داده است، یکی از مقصدهای تفریحی و گردشگری برای شهروندان و خارجیها به شمار میرود؛ اما شماری از بازدیدکنندگان از بامیان، به سلاموطندار میگویند که کمبود و نبود امکانات ابتدایی و رفاهی در این ولایت، میزان لذتبردن آنها از جریان تفریح را کم میکند.
شریف جویا، بازدیدکنندهی بند امیر، میگوید که کمبود آب آشامیدنی و برق در بامیان، آنهایی را که برای تفریح به این ولایت میآیند، با دشواری روبهرو میکند. به گفتهی او، «بامیان متأسفانه بسیاری از قسمتهایش تقریباً برق ندارد؛ زمانی که برق نباشد، بسیاری از دیگر امکاناتی که به برق وابسته است نیز نمیباشد. دومین مشکل این جا آب است. بامیان کدام سیستم آبرسانی منظم دولتی ندارد و آب بسیاری از مناطق این ولایت شور است.»
سلاموطندار را در تویتر دنبال کنید
محمد که از بغلان به بند امیر آمده است، میگوید با این که از گذراندن وقتش در این جا لذت برده؛ اما نبود برخی از امکانات ابتدایی در این مکان، بازدیدکنندگان را با مشکل روبهرو کرده است. او میافزاید: «خیلی کسها از ولایتهای مختلف این جا آمده. نظر به ازدحامی که این جا است و نظر به درآمدی که دارد، تشناب ندارد و امکانات مساعد نیست. هماکنون در یک تشناب ۴۰ تا ۵۰ نفر پیدرپی ایستاد است.»
همین گونه، عبدالحمید، دیگر بازدیدکننده از بند امیر، میگوید که در این مکان، خدمات مخابراتی و انترنتی درست وجود ندارد. او، با شکایت از خرابی جادهی منتهی به پارک ملی بند امیر، میگوید: «از همان قسمت که راه و مسیرش جدا شده، واقعیت خیلی خرابی دارد. این بسیار یک فاصلهی کم است و در بسیار وقت کم قیر میشود و قیرشدن آن برای مردم یک سهولت است.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
مسئولان در ریاست اطلاعاتوفرهنگ بامیان، میگویند که ادارهی محلی این ولایت، تلاش دارد که کمبودیها در بخش ارائهی خدمات به بازدیدکنندگان از بامیان را برطرف کند.
دینمحمد مفلح، آمر گردشگری ریاست اطلاعاتوفرهنگ بامیان، به سلاموطندار میگوید: «به ویژه همین سرک بند امیر که پیشنهاد شده و صحبت هم شده است، والی صاحب و سایر ارگانهای دولتی این را دیده که انشاءالله در آینده سرش کار و پخته شود.»
بامیان با داشتن جاذبهی گردشگری، تنها در روزهای عید قربان سال روان، میزبان دستکم ۵۰ هزار گردشگر بود.