مسئولان در وزارت صحت عامه‌ی امارت اسلامی، می‌گویند که در یک سال گذشته‌ی میلادی ۹۷ هزار و ۲۴ تن در نتیجه‌ی تأثیرات مستقیم و غیرمستقیم مواد خوراکی بی‌کیفیت در کشور در مرکزهای درمانی بستری شده ‌اند.

مسئولان، این اظهارات را روز سه‌شنبه، ۲۹ میزان، در یک نشست خبری زیر نام «تحلیل خطرات محصولات غذایی» در کابل مطرح کردند. به گفته‌ی مسئولان در وزارت صحت عامه، از میان ۹۷ هزار و ۲۴ تن، ۳۰۶ تن جان باخته‌ اند.

‎سیدنعمت حسینیان، کارشناس ارتقای ظرفیت و آگاهی عامه در علوم غذایی وزارت صحت عامه، در این نشست می‌گوید: «در این میان ۱۵۹ تن پس از ۲۴ ساعت وفات کرده و ۱۴۷ تن شان قبل از ۲۴ ساعت  وفات کردند که عامل همه‌ی آن‌ها استفاده از غذاهای کم‌کیفیت و آب‌های آلوده است.»

مسئولان در وزارت صحت عامه، می‌افزایند که نزدیک به ۳۹ خطر در مواد خوراکی بی‌کیفیت در یک سال گذشته شناسایی شده و واردات ۲۲ قلم مواد خوراکی بی‌کیفیت به کشور منع شده است.

به گفته‌ی مسئولان، نمک خوراکی، سرکه، شیرینی‌های کودکانه، رنگ‌های تزیینی کیک، رنگ‌های خوراکی، یخ، روغن‌های سرخ‌کردنی چندبار مصرف، گوشت‌های ساسچ و برخی مواد خوراکی دیگر از جمله‌ی این محصولات اند.

مسئولان، می‌گویند که مصرف این مواد می‌تواند به سیستم گوارشی آسیب برساند، رشد فکری کودکان را کند کند، سبب اختلال در یادگیری شود و در صورت استفاده‌ی مداوم، حتا منجر به بروز سرطان شود.

عبدالله حامد، رییس عمومی مصونیت غذایی وزارت صحت عامه، در این نشست می‌‌گوید: «اگر مواد خوراکی ایمن نباشد، ممکن است باعث بیماری‌های ویروسی، باکتریایی، سرطانی و حتا مرگ مصرف‌کننده شود. ریاست عمومی مصونیت غذایی متعهد است که برای تضمین ایمنی غذایی، تمام معیارهای ملی و بین‌المللی را رعایت کند تا سلامت مصرف‌کنندگان حفظ شود.»

او، از «تنظیم سیاست و مقررات، ارزیابی ایمنی غذایی و نظارت بر واردات و صادرات مواد خوراکی» به عنوان برنامه‌های کلیدی این ریاست نام برد.

سیدنعمت حسینیان، کارشناس ارتقای ظرفیت و آگاهی عامه در علوم غذایی وزارت صحت عامه، نیز می‌‌گوید که به خاطر کاهش خطرهای مواد خوراکی بی‌کیفیت، برنامه‌های ارتقای ظرفیت برای شرکت‌های تولیدی برگزار و مواد جایگزین به آنان معرفی شده است.

او، می‌افزاید: «استفاده‌ی مداوم از سرکه‌ی صنعتی که خوراکی نیست، سبب سرطان می‌شود. ما راه‌های جایگزین را به تولیدکنندگان معرفی کرده و برنامه‌های آموزشی برگزار کرده‌ایم و واحدهای متخلف را نیز پلمپ کرده‌ایم.»

حسینیان، از معدوم‌سازی ۲۷.۴۴ تُن دارو و رنگ خوراکی که از مواد بی‌کیفیت استفاده می‌کردند و نیز از بازرسی مواد غذایی در ۱۵۰ مکتب دولتی و خصوصی با هم‌کاری وزارت معارف خبر داد که مواد بی‌کیفیت می‌فروختند و سبب کاهش یادگیری و اختلال‌های هورمونی در دختران می‌شدند.

مسئولان در وزارت صحت عامه، نیز از معدوم‌سازی ۸۵ تُن نمک بی‌کیفیت در یک سال گذشته خبر دادند. به گفته‌ی آنان، در همین مدت، ایمنی غذایی بیش از ۲۰۰ کارخانه‌ی تولید محصولات خوراکی در سراسر کشور ارزیابی شده است.

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: